Την Αλίνα Κωτσοβούλου υποδέχθηκε στην εκπομπή «The 2Night Show» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η ταλαντούχα ηθοποιός που συμμετέχει στο πετυχημένο σίριαλ «Σασμός» του Alpha μίλησε για το ρόλο της Άννας, αλλά και για λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής της.

Αρχικά αναφέρθηκε στο πόσο την επηρέασε και την επηρεάζει ακόμη η οικονομική κρίση. «Τα τελευταία δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης τα πέρασα δύσκολα και ακόμα τα περνάω, το ότι παίζεις σε μία σειρά, δεν λύνει τα οικονομικά σου θέματα». Τόνισε σε αυτό το διάστημα επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς όπως διαφημίσεις, συγγραφή, διδασκαλία και σκηνοθεσία.

«Δεν είχα ποτέ στόχο την καριέρα, μου άρεσε η δουλειά μου. Αγαπώ πολύ το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση», δήλωσε. Αποκάλυψε, δε, πως στο παρελθόν είχε δουλέψει και σε ξενοδοχείο. «Όταν έκανα μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, δούλευα ρεσεψιονίστ στο Shakespeare Hotel και μου άρεσε πολύ, θα μπορούσα να το κάνω ως επάγγελμα», εκμυστηρεύτηκε.

Η γιαγιά της ήταν συμμαθήτρια της Κάλλας

Ερωτώμενη για το πώς την ονόμασαν Αλίνα, ανέφερε: «Οι γονείς μου διάβαζαν το “Πόλεμος και Ειρήνη” όταν ήταν έγκυος η μητέρα μου και με βάφτισαν Ελένη – Αλίνα». Ύστερα μίλησε και για μια άλλη άγνωστη πτυχή της οικογένείας της. Η γιαγιά της ήταν συμμαθήτρια με την Μαρία Κάλλας. «Η γιαγιά μου η Υπατία, ήταν συμμαθήτρια με την Μαρία Κάλλας στο Ωδείο Αθηνών… Μου έλεγε ότι η Μαρία Κάλλας φαινόταν από μικρή ότι θα γίνει μεγάλη, είχε πολύ ισχυρή προσωπικότητα».

Έπειτα στάθηκε στον ρόλο της στον «Σασμό» και την αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει. «Παρ’ ό,τι κυκλοφορώ στον δρόμο με φόρμες, γυαλιά και μάσκα ο κόσμος με αναγνωρίζει και μου μιλάει για τον Σασμό». Συμπλήρωσε, δε, πως της αρέσει που το σίριαλ κι ο χαρακτήρας δημιουργούν τέτοιο ενδιαφέρον στο τηλεοπτικό κοινό, ώστε να απασχολούνται με το μέλλον της του ρόλου της.

Πρόσθεσε πως της χαίρεται πολύ με την Άννα που υποδύεται. «Μου περιγράψανε τον ρόλο μου στον “Σασμό’, γιατί δεν υπήρχε στο βιβλίο. Χαίρομαι που κάνω αυτόν τον ρόλο γιατί είναι κόντρα με τον χαρακτήρα μου, εκείνη είναι μία γυναίκα παθητική, που δεν αντιδρά», δήλωσε.

Η «λάλωση» των φίλων της

Αναφέρθηκε και στην… τρέλα που έχουν κάποιες φίλες της με τον συνάδελφό της Δημήτρη Λάλο, που επίσης συμμετέχει στον «Σασμό» και υποστήριξε: «Οι φίλες μου έχουν πάθει… “λάλωση” με τον Δημήτρη Λάλο. Τους αρέσει πάρα πολύ ο Μαθιός και τον τρολάρουμε στο γύρισμα».

Στη συνέχεια μίλησε και για την προσωπική της ζωή. «Ο σύζυγός μου είναι ο πιο “Σκανδιναβός” άντρας που έχω γνωρίσει, αυτό με απελευθέρωσε και μου έδωσε φτερά, γιατί δεν είναι καθόλου περιοριστικός», τόνισε και συνέχισε: «Δεν θεωρούσα ότι θα κάνω έναν επιτυχημένο γάμο, γιατί δεν ήθελα να παντρευτώ, μου προέκυψε με τον σύζυγό μου». Όσον αφορά στην κόρη της, είπε: «Η κόρη μου δεν με έχει δει στην τηλεόραση, παρά μόνο στο θέατρο».

https://www.youtube.com/watch?v=4Lv-cU_k6ro