«Ζούμε σε μια σοβινιστική και σεξιστική κοινωνία και ο χώρος του τραγουδιού είναι πιο δύσκολος για μια γυναίκα, απ’ ότι για έναν άνδρα» ανέφερε αρχικά η Πέννυ Μπαλτατζή μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιατικά;» του Open και πρόσθεσε πως: «Θα ήθελα πάρα πολύ να είναι λίγο πιο δίκαια τα πράγματα για όλους».

Πριν λίγο καιρό, το όνομα της Πέννυς Μπαλτατζή βρέθηκε στο προσκήνιο όταν αποχώρησε απρόσμενα από το σχήμα της Πέγκυς Ζήνα. Η τραγουδίστρια σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σαφώς και θίχτηκε η αξιοπρέπεια μου. Τώρα που το σχήμα έχει σταματήσει, νιώθω και πιο άνετα να μιλήσω γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να σταματήσει κάτι ή  να χάσουν οι άνθρωποι την δουλειά τους. Όταν κάποιος μου μιλάει με ανεπίτρεπτα αγενή τρόπο, θεωρώ ότι το καλύτερο που έχω να κάνω εφόσον του έχω απαντήσει ευγενικά είναι να φύγω και να πω “Δεν επιθυμώ την παρέα σας, ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή τύχη”».

«Δεν ήταν από άτομο του μαγαζιού»

Σε ερώτηση αν έκανε κάποια συζήτηση με το άτομο το οποίο της μίλησε απαξιωτικά ώστε να λύσει την όποια διαφορά είχαν, η Πέννυ Μπαλτατζή ανέφερε πως: «Πιστεύεις ότι υπάρχει περιθώριο συζήτησης όταν οι κουβέντες που έχουν ειπωθεί είναι απαξιωτικές τελείως;. Όχι, δεν ήταν από άτομο του μαγαζιού. Έχω πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους του μαγαζιού».

«Όσα γράφτηκαν για θέματα αφίσας είναι μικρότητες»

«Όσα γράφτηκαν για θέματα αφίσας είναι μικρότητες. Δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Δεν με πείραξε αυτό. Ήταν σοβαρότερα θέματα, ηθικά και εκείνη τη στιγμή, που άκουσα τα λόγια που άκουσα, αισθάνθηκα σε 350 διαφορετικούς χωροχρόνους, 350 διαφορετικά άτομα να ακούν αυτά τα λόγια και κάποιοι από αυτούς σαφέστατα έσκυψαν το κεφάλι για να μη χάσουν το μεροκάματο». Εγώ δεν μπορώ να ΄σκύψω το κεφάλι σε μια άσχημη συμπεριφορά» είπε η Πέννυ Μπαλτατζή και πρόσθεσε σε έντονο ύφος πως: «Θα ήθελα να μην ακούω ιστορίες ανθρώπων που κακοποιούνται λεκτικά, τους φέρονται άσχημα και δεν φεύγουν. Πρέπει να μάθουμε να φεύγουμε μακριά!».