Για την έξαρση του στρεπτόκοκκου αλλά και τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά τους θανάτους παιδιών στη χώρα μας μίλησε το πρωί της Παρασκευής (23/6) η Ματίνα Παγώνη. «Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα που φοβίζει» είπε και ζήτησε από τις μητέρες για να μην κάνουν μόνες τους το strep test.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο εξήγησε πως είναι τα αρκετά τα περιστατικά στον στρεπτόκοκκο κυρίως στα παιδιά και στους μεγάλος με υποκείμενα νοσήματα.

«Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα που φοβίζει»

«Στα παιδιά είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό. Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα όμως, που φοβίζει τις μητέρες. Πρέπει να πάρουν τον παιδίατρο και εάν πάρει την κατάλληλη αγωγή δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως αφήσει τα συμπτώματα να συνεχίζουν θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχουν όλα τα παιδιά τα ίδια συμπτώματα. Να πω πως δεν κάνει η μητέρες να κάνουν μόνες του το strep test γιατί μπορεί να γίνει λάθος, να βγει αρνητικό. Θα πρέπει να απευθυνθούν στον γιατρό και να γίνει και καλλιέργεια», είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Μετά το δεύτερο 24ωρο αγωγής η εξέλιξη του παιδιού είναι καλή. Και Αμερική και Ευρώπη είναι πολλά τα περιστατικά. Μην ξεχνάμε πως 2,5 χρόνια είχαμε ένα ‘’κοιμισμένο’’ ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εξασθενίσει. Τα ζώα δεν κολλάνε. Μεταδίδεται με τα σταγονίδια και την επαφή καθώς είναι βακτήριο», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.