Σε μόλις τέσσερις από τις δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα.

Πτωτικές, ωστόσο, τάσεις παρατηρήθηκαν σε επτά από τις δεκατρείς περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο περιοχές.

Η σύγκριση γίνεται μεταξύ των δειγμάτων που ελήφθησαν την εβδομάδα 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, σε σχέση με την εβδομάδα 21-27 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, κατά την ίδια ανακοίνωση, καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+32%), στην Πάτρα (+33%) και στην Αλεξανδρούπολη (+41%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Βόλο (+25%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-31%), στα Χανιά (-36%), στα Ιωάννινα (-54%), στην Κέρκυρα (-57%) και στο Ρέθυμνο (-58%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στην Περιφέρεια Αττικής (-16%) και στο Ηράκλειο (-28%).

Τέλος, το ΕΔΕΛ σημειώνει στη σημερινή αναφορά του πως το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Θεσσαλονίκη (+5%) και στη Λάρισα (+5%).

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000

Θυμίζουμε πως σε 18.988 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με την επιδημιολογική αναφορά του ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου, ανακοινώθηκαν 70 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 358 ασθενείς.