Η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με το εμβόλιο του κορονοϊού.

«Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε σαφή γνώση σε τι βαθμό μπορεί να επηρεάσει η μια την άλλη. Γνωρίζουμε ότι πέρυσι η κινητικότητα του ιού της γρίπης στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά χαμηλό, γεγονός που αποδίδεται στα μέτρα αποφυγής του συνωστισμού», ανέφερε αρχικά η κα. Θεοδωρίδου.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε ότι Ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται κάθε χρόνο, ενώ η δόση του εμβολίου είναι μια.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός για την γρίπη δεν παρεμβαίνει στο σύστημα των άλλων εμβολίων και ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με εκείνον κατά του κορονοϊού.

Επίσης η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως το εμβόλιο της γρίπης δεν προστατεύει από τον κορονοϊό, όπως επίσης εκείνο κατά του κορονοϊού δεν προστατεύει για την γρίπη.

Τι ισχύει για όσους είναι κρούσματα κορονοϊού

Η Μαρία Θεοδωρίδου διευκρίνισε επίσης πως οι συμπτωματικοί με κορονοϊού θα πρέπει να εμβολιάζονται όταν ολοκληρωθεί η καραντίνα.

Οι συμπτωματικοί ασθενείς με covid-19 θα πρέπει να αναβάλουν τον εμβολιασμό τους μέχρι να ολοκληρωθεί η απομόνωση και περάσουν τα συμπτώματα, ενώ όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα αλλά είναι αρνητικοί μπορούν να εμβολιαστούν κανονικά κατά της γρίπης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.