Για το πότε θα γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και τι ισχύει με το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο εμβόλιο που θα καλύπτει τις μεταλλάξεις, μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.

Σε σχετική ερώτηση η κα. Θεοδωρίδου είπε: «Η εφαρμογή της 3ης δόσης θα γίνει όταν δοθεί η άδεια από τον ΕΜΑ και αυτή θα γίνει με τα εμβόλια mRNA».

Στη συνέχεια η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως δεν υπάρχει η πιθανότητα η 3η δόση να γίνει με κάποιο νέο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις, καθώς εξήγησε: «Οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι τα σκευάσματά τους καλύπτουν και το στέλεχος Delta, οπότε αυτή η πιθανότητα (να γίνει δηλαδή η 3η δόση με κάποιο νέο εμβόλιο) δεν υπάρχει. Αυτό μπορεί να γίνει αργότερα».

Όσο για το πότε ο EMA αναμένεται να αποφασίσει για το αν θα εγκριθεί η 3η δόση, η κα. Θεοδωρίδου απάντησε πως αυτό αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.