Πρωτότυπα εμβόλια για τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS διαθέτει η Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε από την Αρχή Προστασίας της Υγείας του Καταναλωτή της χώρας. Σειρά επιστημονικών / ερευνητικών κέντρων, μεταξύ των οποίων και το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector της Σιβηρίας, ασχολούνται με το αντικείμενο εδώ και καιρό.

Όπως έγινε γνωστό, καταπιάνονται με την ανάπτυξη του εμβολίου για τον ιό HIV (που προκαλεί την νόσο του Aids) και διαθέτουν ήδη πρωτότυπα του. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα η επικεφαλής της Ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής Προστασίας της Υγείας του Καταναλωτή (Rospotrebnadzor), Άννα Ποπόβα.

«Η Ρωσία συμμετέχει στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του ιού HIV (ο ιός που προκαλεί το AIDS) εδώ και αρκετά χρόνια. Διαθέτουμε δικά μας πρωτότυπα του εμβολίου. Το επιστημονικo / ερευνητικό κέντρο Vector έχει το δικό του πρωτότυπο όπως και μια σειρά άλλων επιστημονικo-ερευνητικών κέντρων έχουν τα δικά τους πρωτότυπα εμβολίων», δήλωσε η Ποπόβα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου κατά του AIDS.

Ο HIV (Human Immunodeficiency Virus – Ιός Ανοσοανεπάρκειας του Ανθρώπου) είναι ο ιός που προκαλεί το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (Acquired Immune Deficiency Syndrome – AIDS).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.