Τουλάχιστον τέσσερις θεραπείες για την covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, ξεχωρίζει ως πιο υποσχόμενες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζοντας πως φαίνεται να περιορίζουν τη σοβαρότητα και τη διάρκεια της νόσου και τονίζοντας πως σε αυτές θα επικεντρωθεί για να συγκεντρώσει πληροφορίες.

«Διαθέτουμε κάποιες θεραπείες που φαίνεται να είναι στα πολύ αρχικά στάδια της έρευνας και οι οποίες περιορίζουν τη σοβαρότητα ή τη διάρκεια της ασθένειας, αλλά δεν έχουμε κάτι που μπορεί να σκοτώσει ή να σταματήσει τον ιό» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Έχουμε πιθανόν θετικά στοιχεία, όμως πρέπει να δούμε περισσότερα για να είμαστε 100% βέβαιοι ότι μπορούμε να επιλέξουμε τη μία θεραπεία αντί της άλλης» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη και η προσπάθεια για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού, με τους ειδικούς να επισημαίνουν τη σχετικά περιορισμένη γνώση που έχουμε σχετικά με την ανοσολογική απόκριση απέναντι στον ιό αλλά και την πιθανότητα να μην είναι αρκετό ένα εμβόλιο αλλά να χρειαστούν περισσότεροι τύποι. 

(φωτογραφία αρχείου)