Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί στην Κίνα από το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό. Στην αποκλεισμένη πόλη Ουχάν, από την οποία ξεκίνησε ο ιός, που πλέον πλήττει σχεδόν όλο τον πλανήτη, τα καταγεγραμμένα και ανακοινωμένα κρούσματα είναι 40.000.

Εκτός, όμως, από όσους νοσούν, αυξάνονται και τα περιστατικά βίας, που προκαλεί η όλη κατάσταση. Μάλιστα, αστυνομικοί χρησιμοποιούν αρκετή βία στους πολίτες στους δρόμους, ενώ καρφώνουν πόρτες σπιτιών, προκειμένου να μην βγουν έξω ένοικοι που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από το δελτίο ειδήσεων του Alpha, φαίνονται άνθρωποι να ζητούν βοήθεια και κάποιους να τους σώσει, την ώρα που οι Αρχές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, με όχι και τόσο φιλικό τρόπο. Πολλοί είναι εκείνοι που οδηγούνται στην απομόνωση με το ζόρι.

«Η θερμοκρασία μου είναι φυσιολογική. Δεν έθεσα σε κίνδυνο κανέναν άνθρωπο», ακούγεται να λέει ένας πολίτης, με την αγωνία και την απόγνωση φανερά ζωγραφισμένη στη φωνή του.

Στην αποκλεισμένη από ιό Ουχάν γίνεται η μεγαλύτερη επιχείρηση απολύμανσης. Μωρά και παιδιά σε καραντίνα. Μάλιστα, στο σπίτι μιας οικογένειας κάθε δωμάτιο είναι και μια ξεχωριστή καραντίνα.