Να πώς τσακώνονται οι άνθρωποι που έχουν υγιείς σχέσεις

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια και οι καυγάδες τους


ΥΓΕΙΑ
7:31
08/10/2019
Να πώς τσακώνονται οι άνθρωποι που έχουν υγιείς σχέσεις
2
loading

Ποιο είναι άραγε το μυστικό συστατικό μιας ευτυχισμένης και πετυχημένης σχέσης;

Η απάντηση κρύβεται μάλλον στον τρόπο που τσακώνεσαι!

Αυτό μας λέει μια νέα μελέτη από ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Τενεσί που ερεύνησε τους τρόπους που λύνουν τα ζευγάρια τις διαφορές τους.

Βρήκαν λοιπόν πως τα ζευγάρια που είχαν ευτυχισμένο και μακροχρόνιο γάμο είχαν λιγότερες διαφορές μεταξύ τους και τσακώνονταν και λιγότερο. Μόνο που τελικά η ίδια η σύγκρουση και τα προβλήματα δεν είναι το ζητούμενο, ούτε το στοιχείο που θα κάνει την πλάστιγγα να γείρει.

Τα χαρούμενα ζευγάρια υιοθετούν μια άλλη στρατηγική, μας λέει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Family Process»: συζητούν τα προβλήματα που μπορεί πράγματι να λυθούν και αφήνουν στην άκρη τις αγεφύρωτες διαφορές. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτό είναι μάλλον το μυστικό της επιτυχίας, η στρατηγική επιλογή δηλαδή ποιες μάχες αξίζει να δώσεις.

«Το να μπορείς να διακρίνεις αποτελεσματικά τα θέματα που πρέπει να λυθούν από κείνα που μπορούν να μπουν στην άκρη, για την ώρα, ίσως είναι ένα από τα κλειδιά της μακροχρόνιας και ευτυχισμένης σχέσης», λέει η επικεφαλής της μελέτης και καθηγήτρια ψυχολογίας Amy Rauer.

Ποια θέματα συζητούν όμως τα χαρούμενα ζευγάρια; Ζητήματα της σχέσης τους, του ελεύθερου χρόνου τους, των οικιακών δουλειών, θέματα επικοινωνίας και για λεφτά, αυτές είναι οι πιο προβληματικές θεματικές σε μια σχέση που μπορούν ωστόσο να επιλυθούν.

Τι δεν συζητούν; Ζήλειες, θρησκευτικά ζητήματα και θέματα της ευρύτερης οικογένειας…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Loigor

    Σιγά την νέα έρευνα που κανανε. Αυτό στην Ελλάδα λέγεται κάνω το [...] και δεν ασχολούμαι και κρατάει το 90% των παντρεμένων μαζί! Κάτι μας είπατε γατάκια...

  2. avatar φωφω

    Κατά την διάρκεια των τσακωμων,λες αλήθειες πού κατά την γνώμη σου είναι ορθές. Λες λόγια τα οποία είναι κεραυνοί,και θα μετανιώσεις αργότερα πού ειπώθηκαν. Έτσι μετριαζεις την κατάσταση,ασχολησε με κάτι άλλο(έστω και αν o απέναντι σου οριατε,νομίζοντας ότι τον γράφεις) .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει