Πώς μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης

Τα συμπεράσματα μιας νέας έρευνας


ΥΓΕΙΑ
19:22
11/10/2018
Πώς μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης
1
loading

Μια νέα έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία που συνέλεξαν από 26 χώρες επιστήμονες από την Ιταλία και το Ισραήλ συνδέει την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στην παιδική ηλικία με την παραβατική συμπεριφορά σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς επίσης με το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το αν καταναλώνουν αλκοόλ, επιδεικνύουν επικίνδυνες συμπεριφορές, καπνίζουν και ασκούν εκφοβισμό. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης (είτε σε γλυκά, είτε σε αναψυκτικά) συγκεντρώνουν 78% περισσότερες πιθανότητες ώστε να παρεκτραπούν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σημειώνουν μάλιστα πως τα αναψυκτικά και γενικότερα τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη συμβάλλουν περισσότερο στην εκδήλωση παραβατικής συμπεριφοράς, απ' ότι τα γλυκά και η σοκολάτα.

Εξάλλου, η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με καβγάδες σε 23 από τις 26 χώρες που μετείχαν στην έρευνα.

«Δεδομένου ότι τα ποτά με ζάχαρη συχνά περιέχουν πρόσθετα όπως για παράδειγμα η καφεΐνη, είναι πιθανόν η ζάχαρη σε συνδυασμό με ορισμένα πρόσθετα να καθιστούν τα αναψυκτικά πιο ισχυρά ή πιο σταθερό μέσο πρόβλεψης», αναφέρουν οι ερευνητές.

«Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει τη σημασία του προσανατολισμού της προσοχής της δημόσιας υγείας στις διασυνδέσεις μεταξύ της υγιούς διατροφής και των συμπεριφορικών συνηθειών κατά τη διάρκεια της εφηβείας», καταλήγουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λευτέρης1983

    Σαχλαμάρες, η έρευνα στερείται πραγματικών στοιχείων, άλλωστε τι πιο καλό για ένα παιδί από το να το βλέπεις ευτυχισμένο από το γλυκό που μόλις έφαγε. Η περιττή καταπίεση είναι που δημιουργεί τα προβλήματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει