Η ψωρίαση δε μεταδίδεται και αυτό πλέον το ξέρουν περισσότεροι

Περίπου 2.000 ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τη νόσο


ΥΓΕΙΑ
23:26
09/07/2018
Η ψωρίαση δε μεταδίδεται και αυτό πλέον το ξέρουν περισσότεροι
3
loading

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα δράσεων ευαισθητοποίησης, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις», με εκατοντάδες συμμετέχοντες που μετέδωσαν το μήνυμα πως η ψωρίαση δεν μεταδίδεται και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια δερματολόγου.

Οι ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 22 & 23 και 29 & 30 Ιουνίου, σε δημόσιους χώρους στην Αττική, έδωσαν την δυνατότητα σε περίπου 2.000 ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τη νόσο και να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική δράση ενάντια στον μύθο της μεταδοτικότητας.

Μέσα στις 24 ώρες της συνολικής του λειτουργίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το περίπτερο ενημέρωσης γέμισε με περισσότερα από 1.350 θετικά μηνύματα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Η προσπάθεια για περισσότερη ενημέρωση δεν σταματά εδώ. Μέσα από την ιστοσελίδα www.destoallios.gr οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ψωρίαση και να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη μη μεταδοτικότητά της μέσω ειδικής εφαρμογής. Επίσης, όσοι πάσχοντες το επιθυμούν, μπορούν να βαθμολογήσουν την επίδραση της νόσου στην καθημερινότητά τους, συμπληρώνοντας το σύντομο ερωτηματολόγιο του Δερματολογικού Δείκτη Ποιότητας Ζωής (DLQI). Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αυτοαξιολόγησης που χρησιμοποιείται από τους δερματολόγους για την πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ψωρίασης.

Η πρωτοβουλία «Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου όπως εσύ θες» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πασχόντων σχετικά με τη συμβολή της έγκαιρης διάγνωσης και της τακτικής ιατρικής παρακολούθησης από δερματολόγο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου σε βάθος χρόνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς και την ενίσχυση του μηνύματος για τη μη μεταδοτικότητα της ψωρίασης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Μπράβο ρε

  Μην είσται τόσο σίγουροι ότι δεν μεταδίδεται.

  1. avatar Νικοςς

   Είσαι τελείως βλάκας

  2. avatar από ψωρίαση δεν πέθανε κανείς

   σε αντίθεση με την ανοησία

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει