Τεχνητοί κερατοειδείς δίνουν ελπίδα σε ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης

Προάγουν την αναγέννηση των νεύρων και των κυττάρων του οφθαλμού


ΥΓΕΙΑ
4:29
31/08/2010
Τεχνητοί κερατοειδείς δίνουν ελπίδα σε ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης
loading

Τεχνητοί κερατοειδείς χιτώνες που παρήχθησαν στο εργαστήριο κατάφεραν να βελτιώσουν αξιοσημείωτα την όραση 10 Σουηδών ασθενών με σοβαρή απώλεια όρασης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Science Translational Medicine.

Ειδικότερα,οι κερατοειδείς χιτώνες παρήχθησαν αποκλειστικά από συνθετικό κολλαγόνο και η επιτυχής εμφύτευσή τους προσφέρει μια πολύτιμη εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης μοσχευμάτων από ανθρώπους.

Να σημειώσουμε ότι, τα συγκεκριμένα τεχνητά μοσχεύματα λειτουργούν προάγοντας την αναγέννηση των νεύρων και των κυττάρων του οφθαλμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Δρ Μάι Γκρίφιθ επικεφαλής του τμήματος αναγεννητικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Linkopings στην Σουηδία «η ικανότητα της όρασης εξαρτάται από τον κερατοειδή χιτώνα, το διάφανο στρώμα που καλύπτει την κόρη, την ίριδα και το εμπρόσθιο μέρος του οφθαλμού. Οι βλάβες του κερατοειδούς είναι η δεύτερη βασικότερη αιτία απώλειας όρασης, παγκοσμίως, επηρεάζοντας σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει