Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη

Μετά τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας


ΥΓΕΙΑ
19:33
24/02/2012
Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη
loading

Οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει μετά τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, Αθανασία Καρούνου, η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους διαβητικούς έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό λόγω των ελάχιστων εξειδικευμένων γιατρών που έχουν συμβληθεί με το νέο φορέα.

Μεγάλο πρόβλημα προκαλεί επίσης η μη ένταξη των αναλώσιμων υλικών (ταινίες, βελόνες) στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθώς και η επιβάρυνση των πασχόντων- ασφαλισμένων στον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ με 25% για την αγορά των αναλώσιμων υλικών.

Σημειώνεται ότι πριν την ένταξη των παραπάνω ταμείων στον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι είχαν μηδενική συμμετοχή.

Όσον αφορά το διαβητικό πόδι, δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια ομάδα ατόμων συνταγογραφείται το κάθε θεραπευτικό μέσο. Όμως το σημαντικότερο πρόβλημα που αναφέρουν οι ασθενείς είναι ότι δεν διασφαλίζεται ο πλήρης έλεγχος της ποιότητας και της καταλληλότητας των συνταγογραφούμενων ιατροτεχνολογικών προϊόντων και πιο συγκεκριμένα του ειδικού θεραπευτικού υποδήματος διαβήτη.

Τέλος, σε πολύ δύσκολη θέση έχουν βρεθεί οι διαβητικοί που χρησιμοποιούν την αντλία συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης εξαιτίας των αναλώσιμων που απαιτούνται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει