Για τη μη μεταφορά, σε άλλες πόλεις, των τμημάτων φυτικής και ζωικής παραγωγής και ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε χθες με βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ιωαννίδη. Ωστόσο υπό συζήτηση παραμένει ακόμη το θέμα της μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής στην πόλη των Σερρών.

Τα παραπάνω ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια εξακολουθεί να υποστηρίζει το αίτημα του ΤΕΙ να παραμείνει στην πόλη και το τμήμα Λογιστών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή σε σύσκεψη προ ημερών στην Περιφέρεια για το σχέδιο «Αθηνά» με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων, κωδικοποιήθηκαν τα προς προώθηση στο υπουργείο αιτήματα με κεντρικό επιχείρημα ότι εφόσον οι σχολές της Θεσσαλονίκης πληρούν τα κριτήρια του υπουργείου για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων δεν θα πρέπει να μεταφερθούν πάνω από 10.000 φοιτητές σε άλλες πόλεις. Υπέρ της θέσης αυτής συνηγορούν, άλλωστε, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης και οι διαφορετικές προϋποθέσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές αυτές, καθώς, όπως είπε, τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα οποία οι εισακτέοι μπαίνουν με γενικό βαθμό 16 στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα έπρεπε να μεταφερθούν σε τμήματα για τα οποία ο γενικός βαθμός εισαγωγής που απαιτείται είναι της τάξης του 8.