Προς ακύρωση οδεύει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Το χρονικό του προγράμματος από τον Οκτώβριο του '15 μέχρι σήμερα


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
21:15
08/05/2015
Προς ακύρωση οδεύει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη
1
loading

«Ολημερίς το χτίζαν, το βράδυ γκρεμιζόταν». Ο παραπάνω στίχος του δημοτικού τραγουδιού του «Γιοφυριού της Άρτας» ταιριάζει απόλυτα στα όσα συμβαίνουν αυτή τη χρονιά με το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Όπως όλα δείχνουν το πρόγραμμα οδεύει προς ακύρωση, απογοητεύοντας του 300 και πλέον εκπαιδευτικούς που επιλέχθηκαν και τους εκατοντάδες μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή. Πλέον βρισκόμαστε μερικά μόνο 24ωρα πριν από τη λήξη των μαθημάτων και οι Διευθύνσεις δεν έχουν ενημερωθεί για να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Αξίζει να δούμε όλο το χρονικό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που τη συνδέει με το λαϊκό τραγούδι...

Οκτώβριος 2014

Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 είχε γνωστοποιήσει τη διεξαγωγή τους προγράμματος για τα ΕΠΑΛ το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 2.630.000 ευρώ. Περίπου 500 αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου θα προσλαμβάνονταν από τους πίνακες αναπληρωτών μετά από αίτησή τους.

Χριστούγεννα 2014

Οι μέρες κυλούσαν από τον Οκτώβριο φθάσαμε στον Ιανουάριο χωρίς οι προσλήψεις να έχουν υλοποιηθεί. Στις 5 Ιανουαρίου του 2015 σε επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας μας έγινε γνωστό ότι «απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Βουλή».

22 Ιανουαρίου 2015

Στις 22 Ιανουαρίου 2015 με δελτίο τύπου έρχεται το υπουργείο να επιβεβαιώσει πλήρως τις πληροφορίες μας ανακοινώνοντας «σημειώνεται ότι για την πρόσληψη 500 τουλάχιστον εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, για τους οποίους υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν είναι δυνατή μέχρι επανέναρξης των εργασιών της Βουλής».

Φεβρουάριος 2015

Το Φεβρουάριο του 2015 το newsbeast.gr επικοινωνεί με συνεργάτη της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το αν θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω πρόγραμμα. Στην επικοινωνία που είχαμε μας αναφέρθηκε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η πραγματοποίηση του προγράμματος που από τη μια πλευρά θα προσφέρει θέσεις εργασίας και από την άλλη θα βοηθήσει τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι απόφαση για λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για το τρέχον σχολικό έτος συνάδει και με τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Κουράκη που δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι «επαναφέρουμε με αναβαθμισμένη μορφή την ενισχυτική διδασκαλία και την πρόσθετη διδακτική στήριξη».

Φεβρουάριος 2015 συνέχεια

«Η ηγεσία του υπουργείου καταβάλει σοβαρή προσπάθεια ώστε να προσληφθούν 500 εκπαιδευτικοί για Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε ΕΠΑΛ και να καλυφθούν τα σοβαρά εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία» . Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπουργός Παιδείας κατά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ επιβεβαιώνοντας τη βούληση για έναρξη του προγράμματος.

Μάρτιος 2015

Από τα λόγια περνά στα έργα η νέα πολιτική ηγεσία καθώς δίνεται εντολή να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος. Αρχές Μαρτίου στέλνεται σχετικό έγγραφο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τον ορισμό των Σχολικών Κέντρων και για τη συγκέντρωση δηλώσεων από τους μαθητές. Η όλη διαδικασία έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Μαρτίου.

23 Μαρτίου 2015

Στις 23 Μαρτίου του 2015 δημοσιεύεται από το newsbeast.gr άρθρο με το οποίο γίνεται γνωστό ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίας και αναμένεται η κοινή υπουργική απόφαση που δεν είχε υπογραφεί. Τονίζαμε και τη διαπίστωσή μας ότι για ακόμη μια φορά η διοικητική μηχανή κινείται με αργούς ρυθμούς ακόμα και σε ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει τους μαθητές και θα προσφέρει θέσεις εργασίας έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

3 Απριλίου 2015

Τελικά στις 3 Απριλίου το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως και τις 16 Απριλίου.

16 – 20 Απριλίου

Η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώνεται και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί σπεύδουν να καταθέσουν αιτήσεις για να εξασφαλίσουν λίγα μόρια προϋπηρεσίας και ένσημα. Περισσότεροι από 700 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν αιτήσεις και οι Διευθύνσεις έσπευσαν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα ώστε να είναι όλα έτοιμα για την άμεση έναρξη των μαθημάτων ακριβώς με το τέλος των διακοπών του Πάσχα.

17 Απριλίου

Το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. αρχίζει να λειτουργεί για το σχολικό έτος 2014-2015 με την κοινοποίηση της αριθμ. 1939/1-4-2015 Κ.Υ.Α. και λήγει με το πέρας των εξετάσεων και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 21/6/2015. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ το newsbeast.gr ενημερώνει ότι ναι μεν η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί αλλά δεν έχει πάρει ακόμα ΦΕΚ ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

29 Απριλίου

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας μας ενημερώνει ότι είναι όλα έτοιμα και το ΦΕΚ αναμένεται να εκδοθεί τα επόμενα 24ωρα.

4 Μαΐου

Στις 4 Μαΐου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο και τυπικά ξεκινά το πρόγραμμα. Το ΦΕΚ είχε ημερομηνία 30 Απριλίου. Στο εν λόγω ΦΕΚ αναφέρονταν «το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. αρχίζει να λειτουργεί για το σχολικό έτος 2014−2015 με την κοινοποίηση της παρούσας υπουργικής απόφασης και λήγει με το πέρας των εξετάσεων και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 21/6/2015»

8 Μαΐου

Αν και το ΦΕΚ έχει εκδοθεί καμιά Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν έχει ενημερωθεί για την έναρξη του προγράμματος. Οι 302 επιλεγέντες εκπαιδευτικοί αναμένουν και μαζί τους εκατοντάδες μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα. Εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για εμπαιγμό από το υπουργείο Παιδείας ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προχώρησαν σε έξοδα καθώς μετακινήθηκαν σε άλλες Διευθύνσεις για να καταθέσουν την αίτησή τους.

Τι έχει γίνει και το πρόγραμμα δεν ξεκινά, αναρωτιούνται οι εκπαιδευτικοί. Δεν ήθελαν να το πραγματοποιήσουν; Το πρόγραμμα ήθελαν να το πραγματοποιήσουν, άλλωστε δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσουν οι διαδικασίες, όπως αποδεικνύεται και από σχετικά έγγραφα.

Για γραφειοκρατικά λοιπόν, προβλήματα κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Παιδείας που όπως φαίνεται δεν θα ξεπεραστούν ώστε το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί έστω και καθυστερημένα.

Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar petmath

    Τα λεφτά θα πάνε στην ΕΡΤ και στους λαθρο..!!!!!!! ΓΕΛΟΙΟΙ ......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει