Αποφασισμένος να μην υπογράψει το σύνολο των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών που επικαλούνται σοβαρούς λόγους εμφανίζεται ο υπουργός Παιδείας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις περιορισμένες πιστώσεις που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών.

Η έλλειψη πιστώσεων και οι συνταξιοδοτήσεις ήταν άλλωστε και ένα από τα θέματα της ατζέντας της ΟΛΜΕ στη σημερινή συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr o Υπουργός δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει καμία συνταξιοδότηση και ότι δεν έχει πιστώσεις για να καλύψει τα κενά στα σχολεία ακόμα και με τη μέθοδο της επάρκειας, δηλαδή της κάλυψης των κενών σε βασικές ειδικότητες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 14.000 προσλήψεις αναπληρωτών που όμως δεν στάθηκαν ικανές να καλύψουν το σύνολο των κενών ακόμα και σε βασικές ειδικότητες και την ειδική αγωγή.

Όσον αφορά το θέμα των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών φαίνεται ότι ο Υπουργός προχώρησε από τα λόγια στα έργα καθώς σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη με εντολή υπουργού έγινε αναπομπή των πενήντα τεσσάρων (54) αιτήσεων οι οποίες είχαν γίνει αποδεκτές στη συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στις 12-9-14.

Επίσης μόλις 22 αιτήσεις παραίτησης ικανοποιήθηκαν από τις 76 λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε ότι η ΟΛΜΕ απέρριψε την πρόταση του Υπουργού για moratorium όσον αφορά στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές καθώς και για συνεννόηση όσον αφορά στην εκτέλεση του προγράμματός του στις επισκέψεις του σε σχολεία της χώρας.

« Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν , το πότε, το που και το πως των κινητοποιήσεών μας » απάντησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας ενώ προσθέτει ότι είχε προηγηθεί η κατάθεση της πολιτικής βούλησης από τον Υπουργό, για ένταξη στο πρόγραμμα των επισκέψεών του , συναντήσεων με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων δασκάλων και των τοπικών ΕΛΜΕ.

Να αναφέρουμε ότι η ΟΛΜΕ απέρριψε την πρόταση καθώς συνοδευόταν από τον όρο ότι δεν θα πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ όταν ο Υπουργός επισκέπτεται τα σχολεία.