Δύο νέες προκηρύξεις θέσεων αναμένεται να εκδοθούν για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα. Η μια εξ αυτών θα αφορά 180 θέσεις εκπαιδευτικών με δεύτερο πτυχίο σε όλες τις ειδικότητες και η άλλη 200 θέσεις για το Υπουργείο Υγείας στις ειδικότητες νοσηλευτικής και μαιευτικής. Τα παραπάνω προκύπτουν από τη συνάντηση που έχει η ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι για τις θέσεις σε ΙΕΚ – ΣΕΚ που έχουν θεσμοθετηθεί με τους νόμους 4186/13 και 4235/14 (125 Διοικητικές και 200 Εκπαιδευτικές) και που μέχρι σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί, δεν υπάρχει απόφαση – έγκριση για την προκήρυξή τους από το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης

Με βάση τα παραπάνω, η ΟΛΜΕ εκτιμά ότι «παρά το γεγονός ότι γίνεται ένα βήμα στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων του κλάδου όλη την προηγούμενη περίοδο (εφόσον γίνουν οι σχετικές προκηρύξεις που σήμερα μας ανακοινώθηκαν), παραμένει σοβαρός ο κίνδυνος για απολύσεις πάνω από 200 εκπαιδευτικών. Επίσης, είναι σαφές ότι δεν ικανοποιείται το αίτημά μας για τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές δομές του Υπ. Παιδείας με ό,τι αρνητικό».

Μετά από επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Κοτσιφάκη μας γνωστοποιήθηκε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της διαθεσιμότητας και δεν τέθηκαν άλλα θέματα , όπως η «Τράπεζα Θεμάτων», οι εξετάσεις, η διάρκεια σχολικού έτους κ.α.