Εισαγωγή χωρίς πανελλαδικές στα Πανεπιστήμια και ΙΒ στα δημόσια λύκεια

Τι προτείνει η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, υπό την προεδρία Αντώνη Λιάκου


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
9:46
02/02/2016
Εισαγωγή χωρίς πανελλαδικές στα Πανεπιστήμια και ΙΒ στα δημόσια λύκεια
3
loading

Τη θεσμοθέτηση του International Baccalaureate (ΙΒ) στα δημόσια λύκεια, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ιδιωτικά, αλλά και εισαγωγή χωρίς Εξετάσεις στα Πανεπιστήμια προτείνει η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, υπό την προεδρία Αντώνη Λιάκου.

Παράλληλα χαρακτηρίζεται ως αναγκαία η σταδιακή αποσύνδεση της εκπαίδευσης στο Λύκειο από τις πανελλήνιες εξετάσεις , έργο της ειδικής επιτροπής θα είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση καθορισμού κριτηρίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, υπό την Προεδρία του πανεπιστημιακού Αντώνη Λιάκου, μεταξύ άλλων, προτείνει: - Στο Λύκειο (δημόσιο και ιδιωτικό) να οργανώνονται δύο διαφορετικά Πλαίσια Προγραμμάτων Σπουδών, το ένα εκ των οποίων μπορεί να είναι πρόγραμμα που οδηγεί σε ενός τύπου Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate).

Για την εισαγωγή στα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ να αποτελέσουν κριτήρια και η πιστοποιημένη γλωσσομάθεια ή οι γνώσεις Η/Υ. Στα κριτήρια εισαγωγής μπορεί να περιλαμβάνονται και εναλλακτικές στις πανελλήνιες τυποποιημένες εξετάσεις (π.χ. εξετάσεις ικανοτήτων πολιτειότητας ή εξετάσεις ακαδημαϊκής αντίληψης ή ακαδημαϊκής απόδοσης, τύπου PISA).

Σε τμήματα ΑΕΙ που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, οι εισαγόμενοι να επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια και χωρίς οποιουδήποτε τύπου εξετάσεις. Για τα τμήματα όπου η προσφορά ισοσταθμίζει ή υπερκαλύπτει τη ζήτηση το απολυτήριο λυκείου μπορεί να είναι η μοναδική προϋπόθεση.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar LEFTERIS1970

    Δεν εφταναν τα φροντιστηρια για τα κανονικά μαθηματα τωρα θα μας αναγκασουν να τα στελνουμε φροντιστηριο και για ΙΒ

  2. avatar Elu_Thingol

    Αχταρμάς και θολοκουλτούρα... αντί να δώσετε βάση στο πώς θα οργανωθεί το δημόσιο σχολείο, με καθηγητές αρκετούς, αίθουσες, εργαστήρια, υπολογιστές και υλικοτεχνική υποδομή που λείπει, εσείς κοιτάτε το βαθμοθηρικό του χαρακτήρα και μόνο... τελικά δεν έχουμε μάθει τίποτα τόσα χρόνια!!!

  3. avatar Serapis

    λιακος ; : είναι αυτός που έκαναν με λαμογιά καθηγητή . Είναι αυτός που γράφει πώς οι Μακεδονομάχοι ήταν τζιχαντιστές . Είναι ο εκλεκτός του υπουργίσκου της πενταροδεκάρας που κατήργησε την γεννοκτονία των ΠΟΝΤΙΩΝ . Είναι αυτός που προτιμά η υπουργίσκη ΣΙΑ που στηρίζει την ρεπουσ (τ) η . Είναι ο σύντροφος του μπαλτά και του χασαπη της παιδείας που διέγραψαν από τα σχολικά βιβλία την γεννοκτονία των ΠΟΝΤΙΩΝ παπούδων μας .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει