Μπορεί τα καράβια που φτάνουν στο λιμάνι της Σίκινου να έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, κάποιες παραδόσεις, όμως, δεν κόβονται. Μια από αυτές είναι και ο αποχαιρετισμός των κατοίκων του νησιού στους τουρίστες, με το να βουτάνε στο λιμάνι κατά την αποχώρηση του τελευταίου πλοίου από τη Σίκινο.

Τώρα, αυτή την παράδοση συνεχίζει η νεότερη γενιά που βρίσκεται στο νησί των Κυκλάδων. Όπως φαίνεται από το βίντεο που κάνει τον γύρω του Tiktok, τα παιδιά της Σίκινου βουτάν στα νερά των πλοίων, αποχαιρετώντας όσους επισκέφθηκαν το νησί τους. Φυσικά, οι καπετάνιοι δεν ξεχνούν να πατήσουν τη χαρακτηριστική κόρνα του πλοίου, ανταποδίδοντας τον χαιρετισμό των χαρούμενων παιδιών.

Στο βίντεο που ανέβασε μια χρήστης της πλατφόρμας, έγραψε στη λεζάντα: «Στο παρελθόν τα δρομολόγια των πλοίων προς τη Σίκινο ήταν πολύ λιγότερα από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Η παλιά συνήθεια της νεολαίας του νησιού να βουτάει από την αποβάθρα του λιμανιού στην αστραφτερή θάλασσα μόλις αναχωρήσει το τελευταίο πλοίο του καλοκαιριού, διατηρείται ακόμα και σήμερα! Πλέον όμως τα παιδιά βουτάνε καθημερινά πίσω από το πλοίο μετά από κάθε αναχώρηση… Ο καπετάνιος, βέβαια, κορνάρει συνεχώς για τον αποχαιρετισμό».

Δείτε το βίντεο:

@haraguntli

Ιn the past the ferry lines to Sikinos island, Greece were much less than the other islands of Cyclades. The old habit of the island’s youth diving from the pier of the port to the sparkling sea as soon as the last ship of summer departs, is maintained even today! But now children dive daily behind the ferry after each departure…The captain, of course, honks continuously for the farewell.By insta: ispirationgr #greece #viral #greeksummer #greektiktok #CupCut #foryou #emotional #beachlife #islandlife #greekislands #summermemories

♬ Hey Ya! (My baby don’t mess around) – Outkast