Ο θάνατος των δύο ανθρώπων που βρίσκονταν στο μοιραίο Καναντέρ, του κυβερνήτη, Σμηναγό Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. Οι δύο άντρες πέθαναν πάνω στο καθήκον, προσπαθώντας να κατασβήσουν ό,τι είχε απομείνει από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Κάρυστο Ευβοίας.

Στη Θεσσαλονίκη, στη γειτονιά που μεγάλωσε ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης βρέθηκε το voria.gr, όπου το κλίμα είναι αρκετά βαρύ. Οι γονείς του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο «αισθάνονται υπερήφανοι» που ο γιος του, ο οποίος ήθελε από μικρό παιδί να γίνει πιλότος, έδωσε τεράστια μάχη για τις φωτιές.

Ο Περικλής Στεφανίδης συγκυβερνήτης του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, που συνετρίβη στην Κάρυστο, καταγόταν από το Κιλκίς, όμως, έζησε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα.

Έξω από την πολυκατοικία που έμενε ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Καναντέρ, βρίσκεται ένα ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο διαμέρισμα της οικογένειας, βρίσκονται ψυχολόγοι για να στηρίξουν τους γονείς και τον μικρότερο αδερφό του Περικλή, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, είναι σε κατάσταση σοκ.

Νωρίτερα, κοντά στους γονείς βρέθηκε ένας ιερέας, φίλος της οικογένειας, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους υποστηρίξει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς του πιλότου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, «εξαιρετικά συγκλονισμένοι», ωστόσο, όπως είπε, είναι και «εξαιρετικά υπερήφανοι» για το παιδί τους.

«Αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι πρότυπο, για τα ελληνόπουλα και για όλους μας. Να είναι αθάνατοι και, σίγουρα, θα έχουν παράδεισο» ανέφερε, χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.