Σάλος έχει ξεσπάσει στην Καλαμάτα, γιατί δημοτικός σύμβουλος της περιοχής ανέφερε ότι γίνεται ανάπλαση σε δρόμο παραλίας με πλάκες που προέρχονται από μάρμαρα τάφων.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος, οι πλάκες θα έμπαιναν μόνο στο 5% του συνολικού έργου, ενώ δεν είχαν σβηστεί ούτε τα ονόματα των νεκρών.

Ο ντόρος ξέσπασε από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Κανάκη, ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή για ανοχή. Στην ανάρτηση, την οποία πλέον έχει αφαιρέσει διότι, όπως αναφέρει «σέβομαι τους επαγγελματίες που σχετίζονται γενικά με το έργο», ο κ. Κανάκης είχε επισυνάψει και φωτογραφίες από τα μάρμαρα που χρησιμοποιούνται για την ανάπλαση, πάνω στα οποία υπήρχαν ακόμα και ονόματα νεκρών.

Έτσι, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης ανακοίνωσε τη διακοπή του έργου.

«Έδωσα ήδη εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να διακοπεί το έργο της Ανάπλασης στην οδό Ναυαρίνου και να κληθούν ο εργολάβος και ο επιβλέπων μηχανικός να δώσουν εξηγήσεις για τις μαρμάρινες πλάκες. Άμεσα θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος στο τμήμα που έχει ήδη κατασκευαστεί. Είναι προφανές ότι θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και θα επιβληθούν κυρώσεις», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον εργολάβο «πρόκειται για λάθος κατά την διαλογή και παράδοση των υλικών, το οποίο διαπίστωσε το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας και έβαλαν στην άκρη ώστε να επιστραφούν. Διογκώθηκε για μικροπολιτικούς λόγους από ορισμένους», και πως σε καμία περίπτωση τα υλικά αυτά δε θα έμπαιναν στο έργο αφού προφανώς πρόκειται για λάθος λόγω και της μεγάλης ποσότητας των μαρμάρων που είχαν παραγγελθεί (επίστρωση για χίλια μέτρα).