Ο ξαφνικός χαμός του τραγουδιστή Γιάννη Φλωρινιώτη σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του και την ελληνική showbiz, καθώς ο ίδιος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Λίγες μέρες μετά τον θάνατό του, η οικογένεια του Γιάννη Φλωρινιώτη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Μας». Αρχικά, ο γιος του τραγουδιστή, Νίκος Φλωρινιώτης, ανέφερε πως «δεν το περίμενε κανείς. Ήταν μια χαρά ο πατέρας μου. Μάλιστα, είχε μπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε τις αναρτήσεις του… Και ξαφνικά σηκώθηκε από το κρεβάτι και έπαθε ανακοπή, είχε ΧΑΠ. Τον βρήκαν στο δωμάτιο πεσμένο. Είχε σηκωθεί για να πάει στην τουαλέτα και οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν ανακοπή. Τον διασωλήνωσαν, αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν».

Από πλευράς της, η σύζυγος του Γιάννη Γλωρινιώτη είπε πως «ο Γιάννης δεν άκουγε. Οι γιατροί του είχαν πει πως το οξυγόνο του ήταν πολύ χαμηλό και δεν έπρεπε να πηγαίνει ούτε μέχρι την τουαλέτα. Δεν ήταν κανείς στο δωμάτιο και σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα. Τότε έπαθε την ανακοπή». Ο Νίκος Φλωρινιώτης πρόσθεσε πως «ο πατέρας μου δεν πίστευε πως θα πεθάνει. Μας έλεγε: “εγώ θα ζήσω χρόνια, μην φοβάστε”».

«Μπορεί με τον Γιάννη να ήμουν χώρια, αλλά ήμουν μαζί του μια ζωή. Ανήλικη είχα παντρευτεί τον Γιάννη, οι γονείς μου είχαν υπογράψει. Εάν είχα ξαναπαντρευτεί πάλι τον Γιάννη θα διάλεγα, γιατί μου χάρισε 3 υπέροχα παιδιά», είπε συγκινώντας του θεατές η σύζυγός του, Μάχη. «Δεν τον χαρήκαμε πολύ».

«Αν ξαναγεννιόμουν πάλι τον ίδιο πατέρα θα ήθελα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας, γιατί αυτό θα ήθελε και ο ίδιος. Να μας βλέπει ότι είμαστε καλά». «Θα μας λείψουν όλα του» ανέφεραν και οι δύο μαζί.