Στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές αρχές λαμβάνουν ολοένα και περισσότερες καταγγελίες από οδηγούς ταξί για επιθέσεις από συμμορίες ανηλίκων. Υποστηρίζουν πως τους τρομοκρατούν τα αυξανόμενα περιστατικά.

Όπως αναφέρουν οι αυτοκινητιστές σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τις τελευταίες μέρες νεαροί μπαίνουν στα ταξί και μόλις φτάσουν στον προορισμό τους τους χτυπούν ενώ σε δυο περιπτώσεις μαχαίρωσαν τους οδηγούς.

«Έναν φίλο τον πήγαν σ’ ένα χωριό έξω, του έβαλαν ένα λουρί στο λαιμό από πίσω και του πήραν τα λεφτά και του πήραν το ταξί. Ευτυχώς το ταξί το βρήκε σ’ ένα χωριό δυτικά», αποκάλυψε ένας οδηγός. «Ο άλλος δεν έχει λεφτά, το εύκολο θύμα είναι το ταξί», συμπλήρωσε ένας συνάδελφός του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις αυξάνονται ραγδαία. Μιλούν 15χρονα και 16χρονα παιδιά που σχηματίζουν ομάδες τριών και τεσσάρων ατόμων και μόλις φτάσουν στον προορισμό τους στα δυτικά της πόλης τους χτυπούν, ενώ δεν διστάζουν να τους απειλήσουν ακόμα και με μαχαίρι.

Όπως λένε, βγαίνουν στο δρόμο για το μεροκάματο και φοβούνται για την ζωή τους καθώς οι επιθέσεις από ανήλικους αυξάνονται. Δυο οδηγοί μάλιστα τραυματίστηκαν, όπως υπογραμμίζει η ίδια πηγή.