Σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου θα γραφεί ο τραγικός επίλογος της φονικής κακοκαιρίας με τις κηδείες των δύο θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην Αγία Πελαγία. Οι κηδείες θα γίνουν στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου και στην Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι.

Η κηδεία του 50χρονου Κώστα Βεργάκη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναστάσεωνς του Κυρίου στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία για την 49χρονη Ευγενία Κυρίλοβα Βασιλάκη θα ψαλεί στις 15:30 από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι αναφέρει το ekriti.gr.

Ο 50χρονος, φωτογράφος στο επάγγελμα, δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του όταν εκείνο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής. Αντίθετα η 49χρονη Ευγενία κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο ωστόσο ο χείμαρρος την παρέσυρε και την έριξε στη θάλασσα με συνέπεια λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής να βρεθεί νεκρή.

«Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν»

Ο σύζυγος της 48χρονης ήταν αυτός που εντόπισε τη σορό της. Μάλιστα, την είδε από μακριά και στη συνέχεια βούτηξε στη θάλασσα για να τη σώσει. Μόλις έφτασε στο σημείο ενημέρωσε τους δύτες, ωστόσο υπήρχε αρχικά ένα μπέρδεμα για το αν πρόκειται όντως για ανθρώπινο σώμα.

«Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Αρχικά νόμιζαν πως είναι μαξιλάρι, αλλά ήταν πολλά τα σκουπίδια. Εγώ επέμενα… Όταν έφτασαν, εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», δήλωσε ο σύζυγος της 48χρονης, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.