Ένας 86χρονος στα Τρίκαλα βρέθηκε ζωντανός μετά από 24 ώρες όπου κρατιόταν από δύο κλαδιά σε δύσβατη πλαγιά ύψους 40 μέτρων.

«Στην προσπάθειά του να μαζέψει ρίγανη έχασε το μονοπάτι χωρίς να μπορεί να ανέβει ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω. Εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα να κρατιέται από δύο κλαδιά και να προσπαθεί να συγκρατήσει τον εαυτό του σε αυτό το σημείο. Έμεινε άυπνος όλη νύχτα με το φόβο μην τυχόν και αφήσει τα χέρια του και γλιστρήσει» κάτι που θα στοίχιζε τη ζωή στον ηλικιωμένο άνδρα, ανέφερε στην εκπομπή «Alpha τώρα» η κ. Σοφία Ξάνθη, πρόεδρος ελληνικής ομάδας διάσωσης Ν. Τρικάλων.

Ο γιος του 86χρονου δήλωσε με τη σειρά του συγκλονισμένος αποκαλώντας αυτό που συνέβη ένα «θαύμα». «Έχω συγκλονιστεί. Δεν πίστευα ότι θα ξαναδώ τον πατέρα μου ζωντανό. Αγνοούνταν για πολλές ώρες κι αν αναλογιστεί κανείς και την ηλικία του αυτό που έγινε ήταν ένα θαύμα».

Άντρες της Ελληνικής ομάδας διάσωσης Τρικάλων, κάτοικοι της περιοχής και ένας πιλότος με δύο drones κατάφεραν να εντοπίσουν τον ηλικιωμένο, ο οποίος είχε αρχίσει να χάνει τις δυνάμεις του και ήταν φανερά καταβεβλημένος.

«Δεν έφερε κανέναν τραυματισμό, δεν έφερε μώλωπες, δεν έφερε τίποτα. Ευτυχώς που εντοπίστηκε την ώρα που εντοπίστηκε. Δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη θα είχε τις δυνάμεις να κρατιέται σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε η κυρία Σοφία Ξάνθη.

Η φωνή του διασώστη που με ενημέρωσε ότι τον εντόπισαν έτρεμε. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη και θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν όλους όσοι τον βοήθησαν να βγει σώος και αβλαβής από την περιπέτειά του» είπε με τη σειρά του ο γιος του 86χρονου.