Μια τελείως διαφορετική εκδοχή για την τραγωδία στα Σπάτα δίνουν φίλοι του Βρετανού τουρίστα που διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους δεν ισχύουν τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, μίλησαν στην dailymail.co.uk και υποστήριξαν ότι άνοιξαν κανονικά τις πόρτες, στο ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία ο Βρετανός τουρίστας. Μάλιστα, τόνισαν πως κανείς δεν τον σταμάτησε ή εμπόδισε, ενώ ανέφεραν πως διαψεύδουν τα σενάρια πως είχε το κινητό στο χέρι για να τραβήξει selfie.

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα. Άκουσα να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου», είπαν χαρακτηριστικά στο βρετανικό Μέσο.

Παράλληλα, υποστήριξαν πως «δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες».

Σημειώνεται, ότι τα αίτια της τραγωδίας βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα, ενώ ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι δύο τεχνικοί που είχαν οδηγεί ενώπιων της δικαιοσύνης, αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.