Τις θέσεις του για τη βάφτιση των δυο παιδιών των σχεδιαστών Ευάγγελου Μπούση και Peter Dundas στο ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ελπιδοφόρο, έδωσε πριν από λίγο στην δημοσιότητα ο μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος.

Ο ιεράρχης στην επιστολή του που δημοσιεύθηκε και στο ekklisiaonline.gr αναφέρει πως δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής τον οποίο μάλιστα εγκαλεί με επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο για αντικανονικές ενέργειες στη μητρόπολή του.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, επισημαίνει ότι στέλνει την επιστολή «εξ αφορμής του θορύβου που προεκλήθη» και λέει ότι αυτός δεν είχε ενημερωθεί για το τι είχε σκοπό να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος καθώς: «ο Σεβασμιότατος Αμερικής μου εζήτησεν εγγράφως άδειαν να τελέση την βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση».

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος λέει ότι δεν είχε καμία γνώση για ό,τι έγινε και δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ούτε πριν της βάφτισης ούτε μετά από αυτή ενώ σε άλλο σημείο της αναφορας του τονίζει ότι δεν παρεβρισκόταν στον Ναό κατά τη διάρκεια της βάφτισης.

Αναλυτικά η αναφορά του μητροπολίτη Γλυφάδας: