Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τον ΕΟΔΥ μετά την έκρηξη των κρουσμάτων COVID-19. «Τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Αγράφων 3-5, Μαρούσι), ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πανδημία COVID-19 από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρη Παρασκευή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως για σημάδια πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε λόγο η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια νον κοβιντ αρχίσαμε να τα κάνουμε κόβιντ. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κόβιντ. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται προσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζοει ζωές», ανέφερε