Μια εκρηξη σε λέβητα συνέβη σήμερα στις 14.45 στο εργοστάσιο ξυλείας της εταιρίας Alfa Wood Πίνδος ΑΕΒΕ, στο 7ο χλμ. Γρεβενών – Μαυραναίων. Για την ώρα έχει αναφερθεί ένας σοβαρά τραυματίας, νεαρής ηλικίας, ο οποίος έχει μεταφερθεί στα επείγοντα του νοσοκομείου των Γρεβενών.

Στο σημείο έφτασαν και δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Κοζάνης ενώ επιχειρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα. Σημειώνεται ότι πριν από ενάμιση μήνα είχε σημειωθεί έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στην ίδια περιοχή, η οποία είχε δυστυχώς οδηγήσει στο θάνατο τριών εργαζομένων.

Για το τι συνέβη και την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης μας είπε τα εξής: «Δυστυχώς είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει στην περιοχή μας μέσα σε τόσο μικρό διάστημα. Εγώ δεν βρισκόμουν κοντά στο σημείο αλλά οι πληροφορίες μου λένε και τις μεταφέρω με επιφύλαξη ότι η έκρηξη ήταν πιο μικρής έντασης από εκείνη που είχε σημειωθεί στο εργοστάσιο εκρηκτικών.

Επίσης οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιο βραχυκύκλωμα που οδήγησε στην έκρηξη. Είναι πολύ νωρίς βέβαια για να πούμε ακόμα με βεβαιότητα τι συνέβη. Πρόκειται πάντως για εργοστάσιο με πολλούς εργαζόμενους, πάνω από 100 και πολλά χρόνια παρουσίας στην περιοχή μας, σχεδόν μια εικοσαετία. Είναι μια σοβαρή επιχείρηση με διπλή λειτουργία- το ένα τμήμα είναι επεξεργασίας ξύλου και το άλλο είναι τμήμα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα. Υπάρχει ένας σοβαρά τραυματίας που μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Αυτά γνωρίζουμε για την ώρα. Ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην Αθήνα, μαθαίνει τα νέα τηλεφωνικώς. Ο ίδιος δεν έχει σαφή εικόνα τι συνέβη. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο και αυτή τη στιγμή δρουν εκεί τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες».

Πηγή φωτογραφίας: greveniotis.gr