Αποκαλύψεις για το διάστημα της νοσηλείας του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, έκανε ο γιατρός του, Δημήτρης Λινός.

Όπως δήλωσε ο γιατρός του μιλώντας στο Πρωινό, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν επιλεκτικός στις επαφές του στο νοσοκομείο, έβλεπε συνήθως ΑΝΤ1 και «έφυγε ένας ζωντανός άνθρωπος.

«Τον γνώρισα στην τελευταία φάση της ζωής του, όταν ήδη υπήρχαν τα σημάδια μιας σοβαρής ασθένειας. Ήταν επιλεκτικός, Όταν ήταν στο νοσοκομείο, σε φάση που είχε επικοινωνία, στον 17ο όροφο ήταν ένας γνωστός πολιτικός ο οποίος επισκέφθηκε κάποιον άλλον και λέει “κύριε Κοντομηνά είμαι ο τάδε, σας ξέρω κτλ” και ο Δημήτρης Κοντομηνάς του απάντησε “δεν σας ξέρω εγώ κύριε”. Και όταν έφυγε είπε “τον ξέρω, αλλά…» και έκανε αρνητικά σχόλια» περιγράφει ο κ. Λινός.

«Η τηλεόραση ήταν πάντα ανοιχτή στην αρχή, του άρεσε. Συνήθως έβλεπε ΑΝΤ1» λέει και συνεχίζει: «Τα τελευταία δύο χρόνια η επαφή του με τον κόσμο ήταν μηδενική. Χρειάστηκε να κάνουμε και τραχειοστομία, δηλαδή και τεχνικά δεν μπορούσε να μιλήσει. Είναι πολύ σκληρό να είσαι φυλακισμένος στο ίδιο σου το σώμα, όμως, κατά την άποψη τη δική μου, είχε το μυαλό του».

Σε ερώτηση για το αν τον επισκέπτονταν γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα, ο Δημήτρης Λινός εξηγεί ότι η οικογένεια και οι γιατροί του Δημήτρη Κοντομηνά δεν επέτρεπαν επισκέψεις.

«Ο γαμπρός του τον αγαπούσε πολύ και μου είπε “σας παρακαλώ κ. καθηγητά να τον κοινωνήσετε στη ΜΕΘ”. Τον κοινωνώ, γίνεται άλλος άνθρωπος, ήταν Παρασκευή και έφυγα. Περίμενα μέχρι το βράδυ να έχει φύγει. Μου έλεγαν “τι του έκανες του Κοντομηνά”; Ξαναπήγε στο δωμάτιο και έζησε ακόμα έναν μήνα» ανέφερε ο κ. Λινός.

«Το μεγαλείο και το δράμα είναι ότι δεν έφυγε “φυτό”. Έφυγε ένας ζωντανός άνθρωπος» κατέληξε.

Η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Κοντομηνά θα γίνει σήμερα στο αγαπημένο του νησί, την Ύδρα. Η σορός, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό, έχει φτάσει ήδη στο νησί. Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε σπίτι στο νησί του Αργοσαρωνικού, όμως πάντα του άρεσε να μένει στο σκάφος του, που έδενε στο λιμάνι του νησιού.

H κηδεία θα γίνει αύριο Τρίτη 15/3 στον οικογενειακό του τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο.