«Κόκκινη κάρτα» από το Ανώτατο συμβούλιο Εργασίας προς την εταιρία της ΚΟΝΤΙ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει το πλάνο ομαδικών απολύσεων που είχε υποβάλει η εταιρία στο Υπουργείο Εργασίας.

Από την Παρασκευή το απόγευμα, οπότε και έγινε γνωστό ότι θα συνεδρίαζε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, σήμανε συναγερμός στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στο σωματείο.

Η εταιρία που είχε υποβάλει το σχέδιο, επανέλαβε τις εκτιμήσεις της ότι για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να υπάρξει μείωση του κόστους λειτουργίας και συρρίκνωση του προσωπικού.

Η πλευρά ωστόσο των εργαζομένων και του ΕΚΒ επισημαίνει ότι και πάλι δεν υπήρχε συγκεκριμένη βάση οικονομικών στοιχείων που να αποδεικνύει ότι τίθεται θέμα βιωσιμότητας, με αποτέλεσμα το σωματείο να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί απολύσεις ή το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων.

Η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας θα ανακοινωθεί σε δύο ημέρες, ωστόσο οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι οι προτάσεις τους θα τύχουν αποδοχής και τελικά δεν θα δοθεί το πράσινο φως για τις ομαδικές απολύσεις.

Πηγή: taxydromos.gr