Στη Πάτρα θα βρεθεί στο εδώλιο ένας 23χρονος που έχει προφυλακιστεί για κακοποίηση ζώου, γιατί σκότωσε μια γάτα, την οποία ήθελε να φάει, όπως είπε στους αστυνομικούς. Μάλιστα, κινδυνεύει με κάθειρξη έως και 10 έτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» ο νεαρός θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς τον Ιούλιο του 2021 έσφαξε με μια αυτοσχέδια λεπίδα ένα αδέσποτο γατάκι και άρχισε να κόβει βόλτες κρατώντας το νεκρό ζωάκι.

«Κατά την απολογία του στους αστυνομικούς όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε είπε ότι ήθελε να το φάει», δήλωσε η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Ελένη Αρβανίτη.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, έναν ιδιαίτερα ψυχρό άνθρωπο – Έχει δηλαδή διαπιστωθεί ότι ο άνθρωπος ούτε κατά την τέλεση της πράξης δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών, αλλά δεν έχει και κάποιο ψυχικό πρόβλημα».

Η πρώτη προφυλάκιση για κακοποίηση ζώου

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Live News» του Mega, πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα για ζωοκτονία.

Σύμφωνα με τη καινούργια νομοθεσία που θεσπίστηκε τον Νοέμβριο του 2020, ύστερα από ακραία περιστατικά κακοποίησης ζώων που βγήκαν στη δημοσιότητα, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων έχει μετατραπεί σε κακούργημα.

Έτσι, όποιος βασανίζει ή θανατώνει κάποιο ζωάκι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για κακούργημα και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.