Με ένα συγκινητικό τρόπο επέλεξε να πει «ευχαριστώ» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του COVID Πνευμονολογικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ένα παιδί για τη επιτυχή νοσηλεία του πατέρα του.

Στην Πάτρα, λοιπόν, ένα κοριτσάκι έφτιαξε δύο χειροποίητες κούκλες, που απεικονίζουν ένα αγόρι και ένα κορίτσι και τις χάρισε στον πνευμονολόγο και σε μια επιμελήτρια της κλινικής που έκαναν καλά τον πατέρα της, που είχε νοσήσει με κορονοϊό.

Έγραψε δε και ένα σημείωμα, προκειμένου να πει το δικό της “ευχαριστώ”.

«Ευχαριστώ κ. καθηγητά που κάνατε καλά τον μπαμπά μου». Κάτω από το μήνυμα έχει ζωγραφιστεί μια καρδιά που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα αισθήματα τα οποία εξέφρασε η αγνή παιδική ψυχή.

Το απρόσμενο δώρο έλαβε ο πνευμονολόγος Αργύρης Τζουβελέκης, στο νοσοκομείο του Ρίου. «Νοσηλεύσαμε με covid μία μητέρα και τον γιο της με διαφορά ενάμιση- δύο μηνών. Ήταν δύο ανεμβολίαστοι άνθρωποι που πέρασαν τον κορονοϊό δύσκολα, βρέθηκαν σε βαριά κατάσταση. Τώρα έχουν αλλάξει βέβαια άποψη για τα εμβόλια, μετά από αυτό που πέρασαν. Ευτυχώς είναι ζωντανοί μάρτυρες και όχι νεκροί. Ο γιος είναι μάλιστα πατέρας ενός κοριτσιού που όταν τελείωσε για την οικογένεια όλη αυτή η περιπέτεια, θέλησε να μου χαρίσει αυτό το κουκλάκι με αυτό το συγκινητικό μήνυμα για να δείξει την ευγνωμοσύνη του. Είχε φτιάξει και ένα θηλυκό κουκλάκι που το δώρισε σε μία επιμελήτρια της κλινικής» αναφέρει στην ιστοσελίδα thebest.gr ο Αργύρης Τζουβελέκης.

«Ήταν πολύ συγκινητικό, η καλύτερη ανταμοιβή και επιβράβευση για τον αγώνα που κάνουμε καθημερινά. Η καλύτερη ανταμοιβή που σου δίνει κουράγιο να προχωρήσεις και να βρεις κουράγιο σε μία τόσο δύσκολη περίοδο» καταλήγει ο κ. Τζουβελέκης.

Η φωτογραφία με το δώρο του παιδιού αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αργύρη Τζουβελέκη, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος, ευχαρίστησε για τη χειρονομία και με τη σειρά του έδωσε συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του COVID Πνευμονολογικού Τμήματος του ΠΓΝΠ.

Συγκινητικό….Σας ευχαριστώ…Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του COVID Πνευμονολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου…

Posted by Argyris Tzouvelekis on Thursday, January 20, 2022

«Σήμερα (σ.σ. την Παρασκευή 21/1) λάβαμε ένα συμβολικό δώρο, δύο κουκλάκια με τις μορφές μας, από την οικογένεια ενός ασθενούς μας. Ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος νόσησε πάρα πολύ βαριά από τον κορωνοϊό, έφτασε στη διασωλήνωση, βγήκε νικητής από όλο αυτό, πήρε εξιτήριο και γύρισε στην οικογένειά του. Τα ίδια του τα παιδιά θέλησαν να μας ευχαριστήσουν, προσφέροντας μας αυτό το συμβολικό δώρο, που δείχνει ότι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία μπορεί κάποιος να βγει χαμογελώντας», είπε στο star.gr η Έλλη Μαλακουνίδου, Πνευμονολόγος, Επικουρική Επιμελήτρια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, υπεύθυνη της Covid 1 Κλινικής και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Όπως πρόσθεσε η ίδια, τέτοιες περιπτώσεις ασθενών που βγαίνουν νικητές, τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν.

«Αντλούμε από όλο αυτό αισιοδοξία και δύναμη, γιατί τα ωράρια είναι εξαντλητικά, η κούραση πολύ μεγάλη, όπως και η ψυχική φθορά της καθημερινής τριβής με τον θάνατο, με τον άρρωστο άνθρωπο, με τον βαρέως πάσχοντα…

Όλη αυτή η αναγνώριση των ασθενών που βγαίνουν νικητές, είναι μεγάλη δύναμη για εμάς…Μας αλλάζει την κοσμοθεωρία μας και μας κάνει να μπορούμε να συνεχίζουμε. Ειδάλλως, πιστεύω ότι δε θα αντέχαμε.. Μόλις τελειώσει όλο αυτό πιστεύω οι καρδιές όλων μας θα είναι αλλιώτικες» σημείωσε.