Ο πατέρας ενός 8χρονου μαθητή από τη Μεταμόρφωση κατήγγειλε πως ο γιος του έχει πέσει θύμα bullying στο σχολείο του. Μάλιστα, το παιδί που πηγαίνει στη Γ’ Δημοτικού βλέπει εφιάλτες εξαιτίας των όσων έχει περάσει από τους τρεις συμμαθητές του.

Η οικογένεια του 8χρονου έκανε υπομονή τα προηγούμενα δύο χρόνια, αφότου δηλαδή άρχισαν οι συστηματικές επιθέσεις τόσο με σωματική όσο και με λεκτική βία. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όμως, έπεσε την περασμένη Παρασκευή (3/12) όταν παραπονέθηκε για έντονους πόνους στα νεφρά από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί στο σχολείο.

Ο πατέρας του παιδιού δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πως τόσο η διεύθυνση του σχολείου όσο και τα στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μίλησαν μαζί του δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα. «Τον χτύπησαν από πίσω, γυρισμένη πλάτη και του ήρθε και του έχωσε μια γροθιά πίσω στο νεφρό. Απρόκλητα, όχι να έχει γίνει κάτι και έπεσε κάτω και έκλαιγε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε, δε, πως το μαρτύριο του γου του ξεκίνησε στην Α’ Δημοτικού. Τότε σύμφωνα με τον πατέρα του στοχοποιήθηκε από τρεις συμμαθητές του και το bullying έγινε συστηματικό και μάλιστα αναφέρθηκε σε περιστατικό όπου ο 8χρονος φοβήθηκε ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα των γονέων του. «Πέμπτη πρωί έρχεται το παιδί τρέχοντας με αγκαλιάζει και μέσα στα κλάματα και μου λέει ”μπαμπά θα σε σκοτώσουν”. Τρελάθηκα… Του λέω ”ο πατέρας σου δεν είναι πουθενά μπλεγμένος οπότε δεν υπάρχει κάποιος που να με κυνηγάει και κατά δεύτερον ποιος σου είπε ότι θα με σκοτώσουν”. Μου λέει ”αυτός και αυτός μου είπε αυτό το πράγμα και ότι θα σε σκοτώσει και ότι θα σκοτώσει την μαμά και τον μπαμπά. Του λέω.. ”Μην σε απασχολεί θα το λύσω”», υποστήριξε.

Ο διευθυντής του δημοτικού στη Μεταμόρφωση δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα. Φώναξε τους γονείς των τριών μαθητών, έκανε και ο ίδιος συστάσεις στα παιδιά αλλά το bullying συνέχισε να υφίσταται.

Οι μέρες που ο 8χρονος επέστρεφε σπίτι χτυπημένος γίνονταν όλο και περισσότερες με το πέρασμα του χρόνου. Το παιδί σταδιακά άλλαξε συμπεριφορά, κλείστηκε στον εαυτό του και η όρεξη για το σχολείο άρχισε να χάνεται. Με τις μηνύσεις του ο πατέρας που στρέφεται κατά του διευθυντή του σχολείου, των γονέων των τριών μαθητών και ενός στελέχους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Βόρειου Τομέα Αθηνών, ζητάει την προστασία του παιδιού του.