Πριν από λίγη ώρα κυκλοφόρησε η είδηση  πως ο αγωνιστής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Μανιός,  o οποίος βρέθηκε σήμερα Τετάρτη (17/11) στο Πολυτεχνείο για να τιμήσει την 48η επέτειο της εξέγερσης, τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε το πρωί.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Σημειώνεται ότι το πρωί και πριν ξεκινήσει η πορεία προκλήθηκαν αρκετές μικροεντάσεις μέσα στο Πολυτεχνείο ενώ επίθεση δέχθηκε και το συνεργείο του Mega. Μάλιστα, τα άτομα που επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους έσπασαν και την κάμερα του συνεργείου.

Την είδηση του τραυματισμού του Νίκου Μανιού, ο οποίος συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και είναι γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, έκανε γνωστή στο Twitter, ο Νίκος Παππάς, καλώντας, μεταξύ άλλων, «να απομονωθεί πολιτικά η αλητεία».

Όπως έγραψε ο Νίκος Παππάς: «Ο “μάγκας” & επίδοξος πορτιέρης του Πολυτεχνείου να ντρέπεται για αυτή την εικόνα. Ο αγωνιστής Νίκος Μανιός, χτυπημένος από όσους νομίζουν ότι αυτοδίκαια αποφασίζουν ποιος δικαιούται να τιμά το Πολυτεχνείο. Ντροπή. Να πάρουν θέση όλες οι οργανώσεις. Να απομονωθεί πολιτικά η αλητεία» έγραψε ο Νίκος Παππάς στην ανάρτησή του στο Twitter.

Πώς έγινε ο τραυματισμός του Νίκου Μανιού

Μιλώντας στο Newsbeast ο κος Μανιός εξήγησε τι συνέβη: «Είμαι γραμματέας του “ΣΦΕΑ- Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974” και με αυτήν μου την ιδιότητα βρισκόμουν εκείνη την ώρα μέσα στο Πολυτεχνείο μαζί με τους συντρόφους μου.

Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι μια ομάδα 30 περίπου ατόμων, από δύο ομάδες της εξωκοινουβελευτικής αριστεράς, δεν επέτρεπαν στην πόρτα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει και να καταθέσει στεφάνι. Τα μέλη του συλλόγου αντιδράσαμε πολύ έντονα.

Η ομάδα των 30 ατόμων άρχισε να μας σπρώχνει, επικράτησε ένας πανικός αλλά δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να υποχωρήσουμε και να αφήσουμε να περάσει αυτός ο τραμπουκισμός. Τελικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το στεφάνι κανονικά. Τραυματίστηκα πολύ ελαφρά στο χέρι, είμαι καλά. Είμαι μέσα στην πορεία τώρα. Συνεχίζουμε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.