«Κλαίω για το παιδί μου, κλαίω για τον αδικοχαμένο εργάτη, κλαίω για την κόρη μου που έφυγε πριν από 40 ημέρες» λέει η μητέρα του 40χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε το Σάββατο έναν υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου, που έκανε εργασίες μαζί με έναν συνάδελφό του σε σπίτι σε πάροδο της οδού Τατοΐου στη Νέα Ερυθραία.

 «Είμαι μέσα σε μια μαύρη θλίψη, σκέφτομαι τον άνθρωπο που έφυγε, έχω κλάψει πολλές φορές γι’ αυτόν τον άνθρωπο που δεν τον γνώριζα, φυσιογνωμικά ίσως στο στενάκι να τον έβλεπα αλλά δεν τον γνώριζα. Κλαίω και για εκείνον, κλαίω για τον γιο μου που το μυαλό του έγινε έτσι, κλαίω για την κόρη μου» λέει συγκλονισμένη η γυναίκα μιλώντας στον Alpha.

Ο γιος της λάμβανε, όπως λέει, τη φαρμακευτική αγωγή του αλλά επηρεάστηκε από τους πρόσφατους θανάτους της αδερφής και του θείου του. «Πυροδοτήθηκε από αυτές τις πρόσφατες καταστάσεις (το θάνατο) της αδερφής του και του θείου του που ήταν ο ψυχολογικός του υποστηρικτής του. Έκανε τη θεραπεία του αλλά δυστυχώς δεν ελέγχθηκε το συγκεκριμένο μαύρο πρωινό δυστυχώς. Όλα τα άλλα είναι αστείες υποθέσεις» λέει χαρακτηριστικά.

«Στην ταράτσα του σπιτιού του ασχολείτο με τις πολεμικές τέχνες και έκανε διάφορες σαχλαμάρες του. Και ήταν το μυαλό του τόσο, ώστε να τα βγάζει και στο Internet. Είμαι υποχρεωμένη να αντέξω και το γιο μου να βοηθήσω και τα δύο εγγονάκια μου τα ορφανά», κατέληξε η μητέρα του 40χρονου σαμουράι.

Νέα Ερυθραία: Τα ψυχιατρικά προβλήματα, τα όπλα και οι εντολές του Σατανά

Ο 40χρονος είχε προκαλέσει πολλές φορές ανησυχία και φόβο στη γειτονιά με τη συμπεριφορά του καθώς συχνά ανέβαινε στην ταράτσα του σπιτιού του με όπλα, ενώ ανέβαζε και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποδυόμενος τον δάσκαλο πολεμικών τεχνών.

Μέσα στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά όπλα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία έδωσε φωτογραφίες στη δημοσιότητα, βρέθηκαν:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι,
  • ξίφος με μήκος λάμας 67 εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • ξιφίδιο με μήκος λάμας 20 εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • 2 αυτοσχέδια δρεπάνια,
  • στολή πολεμικής τέχνης,
  • 36 φυσίγγια,
  • 6 κάλυκες,
  • νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες

«Ο σατανάς με έβαλε να το κάνω»

Ο 40χρονος πυροβόλησε τον 43χρονο και φαίνεται να του είπε ότι το έκανε γιατί τον είχε βάλει ο Σατανάς. «Έχεις βάλει τον εργάτη να μου κάνει μαύρη μαγεία» φέρεται να του είπε. πριν αρχίσει να πυροβολεί, ενώ κατά τη σύλληψή του φώναζε: «Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω».

Μετά τους πυροβολισμούς, ο 40χρονος επέστρεψε στο σπίτι του και εντοπίστηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας του από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι αναφέρουν ότι ετοιμαζόταν να γεμίσει το όπλο του. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ωστόσο τον καταδίωξαν και τελικά παραδόθηκε στις Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο της επίθεσης μαζί με τους δύο τεχνικούς ήταν και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που γινόταν η εγκατάσταση φυσικού αερίου. Για λίγο χρειάστηκε να μπει μέσα στο σπίτι του, κάτι που φαίνεται πως του έσωσε τη ζωή.

«Ο Βασίλης ήταν πεσμένος στη ράμπα μες στα χώματα, το κεφάλι του ακουμπούσε στα χώματα, με τα μάτια απλανή» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Star.

Η μητέρα του τραυματία εργάτη, μόλις το παιδί της βγήκε από το χειρουργείο και ενημερώθηκε πως όλα θα πάνε καλά πήγε να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία. Εκεί ήταν και η μητέρα του δράστη. «Όταν την βρήκα στην Αστυνομία μου είπε ότι εκείνη την ώρα ήταν στο μπάνιο και είχε το αερόθερμο και δεν άκουγε τίποτα, διότι οι κραυγές των παιδιών και οι πυροβολισμοί ήταν τόσο έντονοι. “Πώς άφησες το παιδί σου να γίνει δολοφόνος; Είχα εμπιστοσύνη σε σένα” της είπα;» δήλωσε η μητέρα του τραυματία στο Star.