Για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας από την ερχόμενη εβδομάδα κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου. Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από το Σάββατο, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα συνδυαστεί με αρκετά ενισχυμένους ανέμους.

«Προχωρημένο φθινόπωρο με περιορισμένη αστάθεια.. Σταδιακή αλλαγή του καιρού από το Σάββατο πρώτα στα δυτικά, αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας από βδομάδα σε αρκετές περιοχές της χώρας σε συνδυασμό και με αρκετά ενισχυμένους ανέμους!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Αύριο Πέμπτη (20/10) θα έχουμε περιορισμένη ορατότητα και πυκνές ομίχλες στην κεντρική ηπειρωτική χώρα, ειδικά σε κλειστές πεδιάδες ή σε περιοχές κοντά σε λίμνες, όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου. Την Παρασκευή στην περιοχή της Ηπείρου και σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, μέχρι και βορειοδυτική Στερεά θα έχουμε κάποιες βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Το Σάββατο στα δυτικά θα έχουμε κάποια φαινόμενα βροχής στο Ιόνιο αλλά και σε περιοχές Ηπείρου και σε περιοχή Κέρκυρας ο καιρός ιδιαίτερα άστατος, με κάποιες μπόρες ή καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Προχωρημένο φθινόπωρο με περιορισμένη αστάθεια.. Σταδιακή αλλαγή του καιρού από το Σάββατο πρώτα στα δυτικά, αισθητή η…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Wednesday, October 20, 2021

Αλλαγή του σκηνικού από την Κυριακή

Την Κυριακή μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή, η οποία στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της θα στείλει σύννεφα και σε άλλες περιοχές της χώρας, τα οποία δεν θα είναι παντού βροχοφόρα, αλλά θα δώσουν κάποιες βροχές κυρίως σε Ιόνιο, ανατολική Πελοπόννησο, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Σποράδες. Από το βράδυ της Κυριακής θα ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι και θα είναι ιδιαίτερα ψυχροί για το βορειοανατολικό κομμάτι της χώρας. Πιο ψυχρός ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα.

Ενισχυμένοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Το κύριο χαρακτηριστικό της Δευτέρας θα είναι οι άνεμοι που θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα 7-8 μποφόρ και θα φέρουν αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου. Η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 15 βαθμοί στα κεντρικά και νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα συμβεί γιατί αυτό το σύστημα που θα φέρει σφοδρούς ανέμους από την κεντροβόρεια Ευρώπη θα κατεβάσει αρκετό κρύο από την Κυριακή στη Θράκη και τη Δευτέρα στην κεντρική και τη βόρεια χώρα. Εκεί θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία, με τον καιρό να κρυώνει για την εποχή.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού: