Αναβρασμός επικρατεί στο Λεβίδι όπου οι κάτοικοι, νυχθημερόν τα τελευταία 24ωρα, έχουν κλειδώσει την παλιά χωματερή της περιοχής, πλησίον του Μαινάλου και ακόμα και τη νύχτα, με θερμοκρασία 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν, βρίσκονται στην είσοδο της χωματερής, προκειμένου να αποτρέψουν την απόθεση σκουπιδιών της Τρίπολης.

Από νωρίς το πρωί οι μαθητές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Λεβιδίου έκαναν αποχή και με πανό ανά χείρας πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του χωριού και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τη χωματερή.

Μάλιστα, έπειτα από πληροφορία ότι απορριμματοφόρα του δήμου θα φτάσουν στη χωματερή, στο Λεβίδι, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες καλώντας τον κόσμο να πάει στην είσοδο του ΧΑΔΑ, όπου πλέον έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος και από τη γύρω περιοχή.

Πριν λίγο, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, υπογράμμισε ότι δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης για να υποδείξει χώρο υποδοχής των σκουπιδιών.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να δώσουν έμφαση στον διαχωρισμό των απορριμμάτων και να κάνουν ουσιαστική ανακύκλωση, για να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, ενώ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία, να μιλήσει εκ νέου με τον δήμαρχο της Τρίπολης κι εφόσον συμφωνηθεί, να επισκεφθεί άμεσα την πόλη και να προεδρεύσει σύσκεψης με τη συμμετοχή της περιφερειακής Αρχής και δημάρχων της Πελοποννήσου, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης.