Λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους δύο μαθήτριες στην Ιεράπετρα σήμερα, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τον περιφερειακό κεντρικό δρόμο, την ώρα που σχολούσαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Η σχολική τροχονόμος είχε μπει στη μέση του δρόμου με το σήμα του STOP, ώστε να διακόψει την κυκλοφορία, σύμφωνα με το radiolasithi.gr. Τα δύο αδέρφια, μικρά κορίτσια, προσπάθησαν να περάσουν το δρόμο και ένας οδηγός με μια κλούβα, δεν έδωσε καμία σημασία ούτε στα παιδιά, ούτε στη σχολική τροχονόμο και παραλίγο να παρασύρει τα δύο κορίτσια.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει το εξοργιστικό περιστατικό

Το περιστατικό περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, η οποία μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι. Την ώρα που όλοι οι οδηγοί είχαν σταματήσει και μια ομάδα παιδιών διέσχιζε το δρόμο ένας συγκεκριμένος οδηγός με μια άσπρη κλούβα και άλλο κόσμο μέσα, συνέχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά να χτυπήσει τα δύο κορίτσια, τα οποία γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τις φωνές που έβαλαν οι περαστικοί και έκαναν πίσω.

Τόσο οι γονείς που βρισκόταν στο σημείο, όσο και περαστικοί, η σχολική τροχονόμος και τα παιδιά πάγωσαν κυριολεκτικά από όσα συνέβησαν, αφού πέρα από τα δύο κορίτσια, κινδύνεψαν και άλλα παιδιά που βρισκόταν στο δρόμο αλλά και η ίδια η τροχονόμος που ήταν στη μέση του δρόμου.

Η συγκεκριμένη σχολική τροχονόμος έχει περιγράψει κι άλλες φορές περιστατικά στα οποία τόσο τα παιδιά, όσο και η ιδία έχει κινδυνέψει σοβαρά από ασυνείδητους οδηγούς.

Το περιστατικό όπως είπε έχει καταγραφεί από κάμερες και έτσι πρέπει άμεσα να εντοπιστεί ο οδηγός και να του καταλογιστούν οι κατάλληλες ευθύνες.

Το συγκεκριμένο σημείο και η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές έχει γίνει εδώ και καιρό αντικείμενο διαμαρτυριών τόσο από το Σύλλογο Γονέων όσο και από την ομάδα SOS BOAK, ζητώντας την οποιαδήποτε λύση που μπορεί να έρθει, είτε με ένα πεζοφάναρο, είτε με υπόγεια ή υπέργεια διάβαση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.