Τα «μυστικά» του σύμπαντος θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στη Σχολή Αστρονομίας, που ανοίγει για ακόμη μια χρονιά τις «πύλες» της, το ερχόμενο Σάββατο, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Σχολή Αστρονομίας, που λειτουργεί ήδη εδώ και μια τετραετία, διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις αίθουσες του οποίου θα γίνονται τα μαθήματα.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Αστρονομίας – επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, τα μαθήματα θα κατανεμηθούν πάλι σε τρεις τάξεις: στην 1η μπορούν να εγγραφούν μαθητές της ΣΤ’ τάξης του δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου, στη 2η μαθητές που παρακολούθησαν πέρυσι την 1η τάξη και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο σπουδών. Κατ’ εξαίρεση στη 2η τάξη, μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της 1ης τάξης, δηλ. το ηλιακό μας σύστημα. Στην 3η τάξη, τέλος, θα εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς τις δύο προηγούμενες τάξεις.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 5 – 7 μ.μ. και θα συνεχισθούν έως και το Σάββατο του Λαζάρου, 4η Απριλίου 2015. Μπορούν δε να τα παρακολουθήσουν και μεγαλύτεροι στην ηλικία ως ακροατές, χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία της διδασκαλίας.

Στους μαθητές όλων των κύκλων σπουδών θα διανεμηθεί δωρεάν από ένα βοηθητικό βιβλίο της Εταιρείας σε κάθε κύκλο, με γενικό τίτλο «Στοιχεία Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής», γραμμένο ειδικά για τους μαθητές της Σχολής, αλλά και άλλα εποπτικά βοηθήματα.