Θετικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη φωτιά στην Αττική, καθώς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες το πύρινο μέτωπο στη Μαλακάσα έχει υποχωρήσει.

Πρόκειται για το βόρειο κομμάτι της φωτιάς το οποίο βρισκόταν από Ιπποκράτειο Πολιτεία έως την Μαλακάσα και Σφενδάνη.

Πάντως, η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται στην περιοχή.

Σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, κάτι που είχε οδηγήσει το 112 να στείλει μήνυμα για προληπτική εκκένωση αρκετών περιοχών (Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου).

Στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 αεροσκάφη, και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων 1 συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστή παραμένει η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα.