Το lisari.net.gr είναι μια νέα ιστοσελίδα η οποία προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε πλούσιο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, κατάλληλο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Το Lisari.net.gr έχει διαμορφώσει ένα ευχάριστο και προσιτό εκπαιδευτικό περιβάλλον δίνοντας σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα να περιηγηθεί εύκολα και να εντοπίσει γρήγορα το μάθημα και την ενότητα που τον ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό. Επιπλέον, μπορεί να ανατρέξει στα σχολικά εγχειρίδια, καθώς και να ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του κάθε μαθήματος.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα Lisari.net.gr διατίθενται χωρίς καμία χρέωση λυσάρια και σχολικά βοηθήματα για τις τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Οι απαντήσεις των σχολικών ασκήσεων δίνονται συνοπτικά και περιεκτικά πάντα με κατανοητό τρόπο, με έμφαση στους στόχους διδασκαλίας του εκάστοτε κεφαλαίου. Σκοπός είναι η βαθύτερη κατανόηση και εμπέδωση των βασικών αρχών του μαθήματος.

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε τους πρώτους μήνες του 2021. Εμπλουτίζει συνεχώς το εκπαιδευτικό της υλικό και στόχος της είναι να συμβάλλει καθημερινά στην εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και στην ενίσχυση του διδακτικού έργου του εκπαιδευτικού. Αν και λειτουργεί σε δοκιμαστική έκδοση ακόμα, ο χρήστης ήδη μπορεί να βρει τα πρώτα λυσάρια, γραμμένα από έμπειρους καθηγητές με αγάπη για το αντικείμενο τους. Για το Δημοτικό είναι διαθέσιμες οι λύσεις των Μαθηματικών, του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών για τις τάξεις της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.

Στο Γυμνάσιο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην Α΄ τάξη με σκοπό την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό και την ένταξή τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης, η οποία έχει νέες απαιτήσεις και διαφορετική αντιμετώπιση των σχολικών μαθημάτων σε σχέση με αυτήν που είχαν συνηθίσει κατά τη φοίτησή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην Α΄ Γυμνασίου έως τώρα στο λυσάρι θα βρείτε:

  • Λυσάρι Μαθηματικών Α΄ ΓυμνασίουΤα Μαθηματικά δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε μόνο ως ένα σχολικό μάθημα. Όσο καλύτερα μαθηματικά γνωρίζουμε, τόσο ευκολότερα ερμηνεύουμε και κατανοούμε τον κόσμο μας. Στο Lisari θα βρείτε τις λύσεις όλων των ασκήσεων, των δραστηριοτήτων και των επαναληπτικών ερωτήσεων του σχολικού βιβλίου.
  • Λυσάρι Φυσικής Α΄ ΓυμνασίουΟι φυσικές επιστήμες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου πολιτισμού και συνεχώς αναπτυσσόμενο.  Στο μάθημα της Φυσικής της Α΄ Γυμνασίου οι μαθητές μελετούν φυσικά φαινόμενα και ακολουθούν μεθοδολογίες μέτρησης φυσικών μεγεθών κάνοντας απλά πειράματα και διατυπώνοντας υποθέσεις και τελικά συμπεράσματα.
  • Λυσάρι Αρχαίων Α΄ Γυμνασίου: Το βιβλίο των Αρχαίων Ελληνικών μέσα από 18 ενότητες παρουσιάζει το πνεύμα και την γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων, στην οποία γράφτηκαν σπουδαίες πνευματικές δημιουργίες. Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με πρωτότυπα κείμενα της κλασικής εποχής χωρίς τη μεσολάβηση του μεταφραστή. 

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται το Lisari, καθώς και να ακολουθούν το Lisari.net.gr και στο facebook