Μία τρομακτική πρόβλεψη που αφορά την πανδημία έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το επόμενο διάστημα θα νοσήσει από κορονοϊό το 1/3 των ανεμβολίαστων, αριθμούς που αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους.

«Οι ανεμβολίαστοι να μην ανησυχούν. Θα εμβολιαστούν δια φυσικού, αλλά επώδυνου τρόπου. Θα τους επιλέξει ο ιός. Σε αυτό το κύμα, το 1/3 των ανεμβολίαστων θα νοσήσει. Αυτό αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με την παραδοχή ότι εμβολιαστικός ρυθμός δεν αυξάνει και δεν τηρούνται σε επαρκή βαθμό τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το μοντέλο που «τρέχει» ο καθηγητής δίνει γύρω στα 4.500 κρούσματα μέσο κινητό όρο μέχρι τον 15Αυγουστο. Αν αυξανόταν ο εμβολιαστικός ρυθμός και τηρούνταν τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ανερχόταν στα 3.000-3.500 κρούσματα, που όπως είπε είναι ένα αρκετά ανεκτό επίπεδο αυτή τη στιγμή.

«Νοσηλεύονται ακόμα και 20άρηδες και 25άρηδες»

Σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες, επισήμανε ότι έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής η επίδρασή του 4ου κύματος, καθώς υπάρχει αύξηση των νέων εισιτηρίων, τα οποία κυμαίνονται στα 100-120 την ημέρα.

Όπως ανέφερε, σχεδόν το 99% των νέων εισαγωγών αφορούν σε πολίτες που είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμένοι μόνο με την πρώτη δόση, και μικρής ηλικίας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. «Νοσηλεύονται ακόμα και 20άρηδες και 25άρηδες. Από ασθενείς δικούς μου που με παίρνουν τηλέφωνο, δεν είναι κανένας πάνω από 40 ετών» είπε.