Εντείνει και μεγαλώνει τη συμβολαιακή καλλιέργεια η Χαλβατζής Μακεδονική στη Νότια Αριδαίας  (Δήμος Αλμωπίας- Νομός Πέλλας). Η επιπλέον συνολική έκταση που θα καλλιεργηθεί είναι 900 στρέμματα σε ύψος 600 μέτρων και ανήκει στους 15 παραγωγούς, που έχουν ενωθεί από πέρυσι και αυτοί στη  μεγάλη οικογένεια καλλιεργητών της Χαλβατζής Μακεδονική.

Η νέα μεγαλύτερη συμφωνία έγινε αρχές Ιουνίου από τον διευθύνοντα σύμβουλο Λεωνίδα Χαλβατζή, που συνοδευόταν από τη γεωπόνο και τον υπεύθυνο παραγωγής της εταιρείας. 

Η ομάδα της εταιρείας βρέθηκε με τους παραγωγούς στην εν λόγω περιοχή για να καθοδηγήσει, συμβουλέψει, υποστηρίξει και να δώσει λύσεις προκειμένου η πρώτη ύλη των προϊόντων της να είναι άριστη!

«Κρατάμε με ευλάβεια τον συνδυασμό συμβολαιακής γεωργίας και ορθής γεωργικής πρακτικής, που είναι το μυστικό της επιτυχίας του brand» τόνισε ο Λεωνίδας Χαλβατζής, πρόεδρος της εταιρείας. «Αποτυπώνεται στην ποιότητα και γίνεται από την αρχή του Αγρόκηπου Χαλβατζή, δηλαδή πάνω από 10 χρόνια. Αυτό ακριβώς μας διαφοροποιεί και από τα εισαγόμενα προϊόντα που δεν ακολουθούν αυτές τις δύσκολες πρακτικές. Ξέρουμε την πηγή της πρώτης ύλης από τον σπόρο έως το τελικό προϊόν και έχουμε συν-εργαστεί γι’ αυτό με τους αγρότες μας καθόλη τη διάρκεια της πορείας μας» τόνισε ο Βασίλης Χαλβατζής πρόεδρος της εταιρείας.

Η στενή αυτή συνεργασία για τα προϊόντα του Αγρόκηπου, εκτείνεται σε μερικές χιλιάδες στρέμματα και το αποτέλεσμα είναι και αυξανόμενες εξαγωγές ελληνικών λαχανικών στον ατμό, σε Κύπρο, Βαλκάνια και Αμερική. 

Η συμβολή της εταιρείας Χαλβατζής Μακεδονική είναι σημαντική στην τοπική κοινωνία και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Συνεργάζεται διαρκώς με πάνω από 40 αγρότες στην Ελλάδα ώστε να επιτευχθεί άριστο προϊόν παραγμένο με Ορθή Γεωργική Πρακτική. Όπως έχει δηλώσει ο κος Λεωνίδας Χαλβατζής «Η πρακτική που εφαρμόζουμε είναι να είμαστε παρόντες σε όλη τη διαδρομή, δηλαδή από τον σπόρο στο χωράφι μέχρι το πιάτο, ώστε να έχουμε στο τραπέζι μας λαχανικά καθαρά και απαλλαγμένα από ίχνη φυτοφαρμάκων. Παράλληλα βοηθούμε και προστατεύουμε το έδαφος το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα από φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες. Έτσι συμβάλλουμε έμπρακτα στη βιωσιμότητα των καλλιεργητικών εδαφών, ενώ παράλληλα προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλο και περισσότερες αγροτικές οικογένειες να ασχοληθούν με την γεωργία με έναν διαφορετικό όμως τρόπο απ’ ότι συνήθιζαν οι παλαιότεροι. Με κανόνες, με πρόγραμμα, αλλά και με ασφάλεια οικονομική αφού έχουν συνάψει μαζί μας συμβολαιακή γεωργία εξασφαλίζοντας το ετήσιο εισόδημά τους χωρίς απρόοπτα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.