«Παρά το γεγονός ότ ιη χθεσινή 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κηρύχθηκε παράνομη, η εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά δεν κατέστη δυνατή, λόγω παρακώλυσης των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα (μη επιβάτες, μη ναυτικοί)» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ).

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας επισημαίνει «ότι παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα πρέπει να μην επαναληφθούν στο μέλλον» και τονίζει ότι «θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη παρουσία τρίτων ατόμων στα λιμάνια και στους καταπέλτες των πλοίων».

Προσθέτει επίσης ότι «τα πληρώματα των πλοίων δεν απήργησαν» και υπογραμμίζει ότι «στις περιπτώσεις όπου δεν υπήρξε παρακώλυση των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα, τα δρομολόγια εκτελέστηκαν κανονικά». Επισημαίνει εξάλλου ότι«οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σεβόμενες το επιβατικό κοινό και για την αποφυγή προβλημάτων στα λιμάνια, δεν εξέδιδαν εισιτήρια μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του Πρωτοδικείου και ενημέρωναν τους επιβάτες για το ενδεχόμενο μη εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων λόγω της απεργίας».

Ο ΣΕΕΝ τονίζει ότι με δύο επιστολές του (8.6.21και 9.6.21) ζήτησε από το υπουργείο Ναυτιλίας τη λήψη μέτρων προστασίας για την ομαλή λειτουργία των πλοίων. Την ίδια ώρα τα 13 ναυτεργατικά σωματεία με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες, για τη μαζική – μαχητική συμμετοχή τους στη χθεσινή Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

«Στους καταπέλτες των πλοίων οι ναυτεργάτες με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν τα δικαιώματα τους, στους καταπέλτες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και δεν θα υποκύπτουν στις τρομοκρατικές – εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για να μην εργάζονται ούτε οι επόμενες γενιές σε συνθήκες γαλέρας», αναφέρουν οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων -Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών,της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών -Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων καλούν τους ναυτεργάτες να συνεχίσουν τον αγώνα με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για «να αποσύρει» όπως τονίζουν «η κυβέρνηση το εργασιακό νομοσχέδιο». Καλούν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν νέα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.