Σύσκεψη έγινε σήμερα στα Χανιά, με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου και το πώς θα αντιδράσουν οι θεσμικοί φορείς του νησιού.

Όπως αποφασίστηκε, αμέσως μετά το άνοιγμα των προσφορών που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι επενδυτές στο ΤΑΙΠΕΔ και αφού μελετηθούν οι λεπτομέρειες της σύμβασης, θα γίνει, μέσω της νομικής οδού και με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια, προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Παράλληλα, θα οργανωθεί, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του αεροδρομίου Χανίων, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν την ίδια μέρα και σε άλλα, υπό ιδιωτικοποίηση, αεροδρόμια της χώρας.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν και στη σύνταξη κειμένου με τις θέσεις των φορέων της περιοχής για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν όσοι φορείς και πολίτες επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, «οι θεσμικοί φορείς των Χανίων αλλά και η κοινωνία εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου με τον φόβο ότι θα συντελέσει στην ανάσχεση του τουριστικού ρεύματος προς τη δυτική Κρήτη». Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροδρόμιο επιφέρει κέρδη στον κρατικό προϋπολογισμό και ως εκ τούτου δεν συντρέχουν λόγοι ιδιωτικοποίησης.

Την άποψη ότι η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων είναι επιζήμια για τον τουρισμό κατέθεσε και ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Βάμβουκας που έχει καταθέσει πρόταση να διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης και λειτουργίας του αεροδρομίου μέσα από σύμπραξη φορέων της αυτοδιοίκησης και φορέων του τουρισμού. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι πάγια θέση του δήμου είναι το αεροδρόμιο να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο