Τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών με διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο θα έχουν τα παιδιά με το νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ξεκινούν στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και σχολικές ομάδες και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού, εικαστικού και ψυχολόγου.

Οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις «Δημιουργούμε εμπειρίες στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών», πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα από τον Οκτώβριο 2014 έως και το Μάιο 2015 και περιλαμβάνουν κοινωνικά, εικαστικά αλλά και εορταστικά θέματα:

– «Παιχνίδια πολλαπλής ευφυΐας. Έλα να ανακαλύψουμε μαζί τα ταλέντα σου. Οι ευφυΐες σου είναι πολλές. Εσύ ποιες έχεις;» (11-12 Οκτωβρίου)
– «Σχολικός εκφοβισμός – bullying» (22-23 Νοεμβρίου)
– «Γιορτινά Χριστούγεννα στο ΜΤ» (20-21 Δεκεμβρίου)
– «Έλα να χαράξουμε από τα πειράματα του Μπελ μέχρι το κινητό με την τέχνη της χαρακτικής» (24-25 Ιανουαρίου 2015)
– «Εφηβεία. Ας ανοίξουμε δρόμους επικοινωνίας» (14-15 Φεβρουαρίου 2015)
– «Ιστορίες δορυφόρου. Πάνω από τα σύννεφα φτάνουμε ψηλά, πολύ ψηλά!», (14-15 Μαρτίου)
– «Πασχαλινό κυνήγι σοκολατένιων αυγών στο Μουσείο», (4-5 Απριλίου 2015)
– «Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, γιόρτασε μαζί μας» (16-17 Μαΐου 2015)

Ειδικά για σχολικές ομάδες θα πραγματοποιηθούν και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και τεχνολογικά εργαστήρια.

Παράλληλα, συνεχίζεται στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ η ενημερωτική δράση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) και της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μια φορά το μήνα παρουσιάζεται και η θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου μπορείτε να το δείτε στο site του ΟΤΕ.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, με περισσότερα από 4.500 εκθέματα, μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, παραμένοντας ένα μουσείο, ανοιχτό για όλους. Την προηγούμενη χρονιά περισσότερα από 3.500 άτομα συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματά του, που προσφέρονται δωρεάν από τον ΟΤΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 6201899, 210 6201999, ενώ τηρείται σειρά προτεραιότητας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.