Ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει αύριο στην πληρωμή αποζημιώσεων και Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) συνολικού ποσού 19,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι αποζημιώσεις ανέρχονται σε 19.463.135,60 ευρώ και αφορούν 7.342 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Με αυτή την πληρωμή εξοφλούνται για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια οι αποζημιώσεις για ζημίες του προηγούμενου έτους στο ακέραιο και ξεκινάει η διαδικασία πληρωμής ακόμα και ζημιών του έτους 2021» υπογράμμισε ο κ. Λυκουρέντζος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε ετοιμότητα για να προχωρήσουμε ταχύτατα τη διαδικασία του εκτιμητικού έργου για τις ζημίες των προσφάτως ακραίων καιρικών φαινομένων, παγετού και χαλαζιού, ούτως ώστε με την συνδρομή της κυβέρνησης να ανταποκριθούμε άμεσα στις προσδοκίες των δικαιούχων αγροτών».

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των ΚΟΕ, το ποσό φτάνει τα 238.094,60 ευρώ και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 78 παραγωγών του Προγράμματος Οικονομικών Ενισχύσεων «ΕΤΗΣΙΟ 2017» που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ή είναι δικαιούχοι ενισχύσεων για απώλεια παραγωγής.

*Επισυνάπτονται οι πίνακες με τις πληρωμές των αποζημιώσεις και των ΚΟΕ ανά νομό