Με το βλέμμα στραμμένο στις συγκρούσεις στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) πραγματοποίησε συγκέντρωση στην είσοδο του Αρείου Πάγου στην Ακρόπολη, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 69 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και τους 300.000 ανθρώπους που σκοτώθηκαν.

Οι αντιπρόσωποι της Επιτροπής κατήγγειλαν πως «οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, συνεχίζουν αδιάκοπα να δολοφονούν τους λαούς στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, στην Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και να εδραιώνεται η εξουσία τους».

Απαίτησαν την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων ενστόλων που βρίσκονται εκτός συνόρων και την απεμπλοκή της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εξελισσόμενης επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου η Ελλάδα, όπως ανέφεραν, έχει επιτελικό ρόλο. Επίσης, ζήτησαν να κλείσει η βάση της Σούδας και οι υπόλοιπες και να καταργηθούν τα ΝΑΤΟϊκά Στρατηγεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, να σταματήσει η σφαγή των λαών Παλαιστίνης, Συρίας, Ουκρανίας και να ακυρωθούν από την ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι και η Ζουλάν Ουκουγιάν από την Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας.